Yetenek Sizsiniz Türkiye jürileri birbirine girdi

Yetenek Sizsiniz jürileri Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ile Sergen Yalçın bir yarışmacı yüzünden birbirine girdi.

Yetenek Sizsiniz Türkiye jürileri birbirine girdi
Star TV ekranlarında yayınlanan Yetenek Sizsiniz yarışmasının dünkü bölümünde gergin anlar yaşandı. Kısa zamanda portre çizeceğini söyleyen emekli resim öğretmeni Hasan Gürpınar air brush ile Mimar Sinan'ın ve Fatih Sultan Mehmet'i çizdi.

Yaklaşık 7 dakikada portrelerini tamamlayan yarışmacıyı Acun Ilıcalı çok beğensede, Sergen Yalçın ile Hülya Avşar yarışmacıyı eleştirdi.
'Hani kısa sürede bitiyordu ' diyen Avşar yarışmacıya , 'Siz kısa sürede çizeceğinizi söylediniz ' diye çıkıştı.

Yarışmacı da, 'Ben bir değil, iki portre yaptım. Peş peşe yapmakda zor, denenmiş de değil ' diyerek kendini savundu.

Söze giren Acun Ilıcalı da, 'Zaten 7 dakikada yaptı hocam ' dedi.
Araya giren Sergen Yalçın ise, 'Siz bu resimleri daha önce yaptınız mı? ' diye sordu.
Yarışmacı da 'Yapmışımdır ama kara kalemle, bununla yapmadım ama Fath'i çalıştım ' yanıtını verdi.
Yalçın, 'Ben şunu merak ediyorum; siz şimdi bu jürinin resmini kaç dakikada yaparsınız? ' sorusunu yöneltti, yarışmacı, '10 dakikada yaparım ' dedi.

ACUN PATLADI

Yalçın ile Avşar'ın eleştirilerine daha fazla tahammül edemeyen Acun Ilıcalı'nın, 'Öyle bir muamamele yapıyorsunuz ki; sanki altta şablon vardı hocam da o çizgileri tutturdu, öyle bir resim yaptı ' sözleri salondan alkış aldı. Ilıcalı, 'Şu anda bahsi geçen şahıslar efsane isimler. O isimleri de bir yere bakarak yapmadı, kafasından yaptı ' şeklinde konuştu.
Bunun üzerine Sergen Yalçın, 'Bakmasına gerek yok ki; bu resimler daha önce 150 kere yapılmış, bu 151'inci olabilir ' diye konuştu.
Hülya Avşar, 'Kısa sürede yapacağını iddia etti ' ifadesini kullanırken Ilıcalı, 'O merakamızı ikinci tura saklayalım ' dedi.

"RAP SÖYLEYEN 100 TANE GÖRDÜK, BUNDAN YOK Kİ"


Yalçın, 'Biz yetenek mi arıyoruz, şu resimleri yapmak çok büyük yetenek mi? ' diye sorunca Ilıcalı'nın, 'Evet, yetenek nedir? Herkesde olmayandır. Bu salonda bu resmi başka yapacak biri var mı? ' sözlerine yine salondan alkış aldı aldı. Acun Ilıcalı da jüri arkadaşlarına, 'Daha önce gördünüz mü böyle resim yapan, bir kişide gördük. Ama rap söyleyeni 100 tane görüyoruz. Bundan yok ki; yani kötü bir şey mi yaptı ' diye sordu.

Buna karşılık Sergen Yalçın da, 'Kesinlikle bu önemli bir yetenek. Benim merak ettiğim şu; siz yetenkliyseniz bu jüriyinin resmini 7 dakikada yapabilir misiniz? Çalışılmış bir şeyi yapmakla anlık bir şeyi yapmak arasında dağlar kadar fark var. Ben onun peşindeyim ' ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı da, 'Bu isimleri kafasından yapan biri senin yüzüne bakarak seni mi yapaayacak? ' diye sordu ve şöyle devam etti:
'Ben size şunu soracağım; bir ressam normalde zamana karşı mı yarışır. O an bir şey görüp onu mu yapması gerekiyor? Ressamlık o mudur? Karşısına geçsek zaten yapar. '
Bunun üzerine Sergen Yalçın, 'Ben yapamaz bizim resmimi diyorum ' dedi.

YARIŞMACI HÜLYA AVŞAR'IN RESMİNİ YAPTI


Acun Ilıcalı da, 'Hülya Avşar 'ı yapabilir misin? ' diye sordu, yarışmacı da 'Yaparım ' dedi.
Yarışmacının ilk yaptığı resim Avşar'a az bense de daha sonra Hülya Avşar sahneye çıktı ve yarışmacı Avşar'a bakarak yaptı. Avşar her iki resmide kendisine benzetemedi.
Avşar yarışmacıya 'Kesinlikle hayır ' oyu verirken Sergen Yalçın ve Acun Ilıcalı 'Evet ' dedi.