Şenol Güneş: Moral Değerlerimiz Açısından Kazanmak Önemliydi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takım ve camia üzerindeki moralsizliği düzeltmek için kazanmaları gerektiğini ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Güneş, 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, sözlerine Atatürk’ü ve Siirtt’te şehit olan askerleri anarak başladı.

Sıkıntılı bir günde sıkıntılı bir maça çıktıklarını ifade eden deneyimli hoca, “Beklenen puanları alamama sebebiyle bir moralsizlik vardı. Trabzonspor’a yakışmayan Sonuçlar olunca hem taraftarların hem oyuncuların moral değerleri sarsıldı. Bunu düzelmek için de bugün puan almak gerekiyordu. Bunu da başardık.” dedi.

Maça iyi ve golle başladıklarını anlatan Güneş, “Pozisyonlar da bulduk. Rakibi sahamıza getirmedik. Son bölümlerde attığımız golde hücuma kalabalık çıktık. Bunlar iyi olanlardı. Maçın ilk ve Son bölümleri iyiydi. Ama diğer bölümlerde zaman zaman biz zaman zaman onlar atak yaptı. Bu bölümlerde rakibi oyuna ortak ettik. Golü de buldular. Ve tedirginliğimiz arttı. Ama galibiyeti hak ettiğimiz düşünüyorum. O pozisyonları da vermemiz gerekiyordu. Oyunculara ve taraftara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Bu zor süreçte oyuncuların da taraftarın da bunları aşması için desteğe ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Güneş, şöyle devam etti: “Tabi ki başarısızlık bizimdir ama sevinci birlikte yaşamak önemli diye düşünüyorum. Maç Sonunda 3 puana kazanmak sevindirici.” FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ Takımının 2 golünü atan futbolcu Adrian, 2 gol attığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Ama bizim için önemli olan ileriye daha umutlu bakmak için bu maçı kazanmaktı. O yüzden Son derece mutluyuz.” dedi.

Tecrübeli futbolcu, uzun bir aradan Sonra şans bulduğunu ve gösterdiği performansla da bu şansı iyi kullandığını dile getirdi. Deneyimli futbolcu EmerSon da ligde üst üste kaybettiğimiz 3 maç bu maçı daha da önemli hale getirdiğine değindi. EmerSon, “Maça iyi de başladık ama ondan Sonra bazı güçlükler yaşadık. Bu akşam 3 puan almak her şeyden önemliydi ve bunu başardık.” dedi.

Kariyerinde ikinci golü attığını kaydeden EmerSon, o nedenle golün kendisi için ayrı bir önemi olduğunu dile getirdi.