Uluslar Arası Fotoğraf Yarışması İçin Son Başvuru Tarihi 12 Kasım

Nevşehir Belediyesi tarafından ulusal ve uluslararası alanda, fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu kapsamda çalışan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenmek suretiyle, daha özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacına ile bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması için başvurular 12 Kasım 2012 Pazartesi günü sona eriyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına amatör ve profesyonel sanatçılar en fazla 4 eserle katılabiliyor.

Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) Başkanı Mustafa Karakaya, TFSF Başkan Yardımcısı Sami Türkay ve fotoğraf sanatçıları Ahmet Özyurt, Tekin Ertuğ ve Yücel Demir’den oluşan seçici kurul tarafından 17 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilecek değerlendirmenin ardından Nevşehir Belediyesi 3. Uluslararası Fotoğraf yarışma sonuçları, 21 Kasım 2012 tarihinde açıklanacak. Seçici kurul ayrıca yapacağı değerlendirmede, yarışma sonunda sergilenecek 40 fotoğrafı da belirleyecek.

Birinci olacak fotoğraf sahibine altın, ikinciye gümüş ve üçüncüye de bronz madalyanın ödül olarak verileceği Nevşehir Belediyesi 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda ayrıca 6 mansiyon ödülü verilecek.

Yarışma konusunun serbest olduğu 3. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf Yarışması katılmak isteyenler amatör veya profesyonel fotoğraf sanatçıları, fotoğraflarını 12 Kasım 2012 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün Karasoku Mahallesi Atatürk Bulvarı Paşa Konağı Nevşehir adresine posta yoluyla veya elden teslim edebilecekler.

Yarışmada dereceye giren amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına ödülleri, 20 Aralık 2012 günü düzenlenecek bir törenle takdim edilecek

Kaynak: İHA