Tarla Sularken Yüksek Gerilime Kapıldı

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Yolören köyünde, mısır tarlasını sulayan bir çiftçi, sulama borusunun yüksek gerilim hattına temas etmesi üzerine akıma kapılarak ağır yaralandı.

Tarla Sularken Yüksek Gerilime Kapıldı
Eşi İhsane Keskin ile birlikte Kuru Çayırı mevkiinde bulunan mısır tarlasını sulamaya giden 43 yaşındaki İbrahim Keskin, 6 metre boyundaki sulama borusunu mısırın içinden çıkartmak istedi. Boru, tarlanın hemen üstünden geçen yüksek gerilim hattına temas edince akıma kapılan Keskin ağır yaralandı. Eşinin hemen 112'yi aramasıyla olay yerine gelen ekipler burada ilk müdehaleyi yaptı. Vücudunun koltuk altı, göğüs ve ayaklarında kısmi yanıklar bulunan çiftçi Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yolören Köyü Muhtarı Sadi Aktaş, 5 sene önce de aynı yerin hemen yanındaki bir tarlada akıma kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Yüksek gerilim hattı 4,5 metreye kadar iniyor. Mısırlar yüksek olduğu için mısırın içindeki sulama borularını havaya kaldırmadan çıkartamıyoruz. Boru zaten 6 metre. Havaya kaldırınca yüksek gerilim hattına değmemesi mümkün değil. Yetkilileri defalarda uyardık. Karaköy'den gelen yüksek gerilim hattı Yolören ve Çeltikçi köylerinin arazilerinden geçiyor. Köylülerimiz büyük tehlike altında. Zaten yüksek gerilimin direkleri de yıkılmak üzere. Bir an evvel tedbir almaları gerekiyor” dedi.

Olayla alakalı soruşturma sürerken, 3 çocuk babası İbrahim Keskin'in sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi .
Kaynak: İHA