Sağlık ve Spor Turizmine Fuar Desteği

Türkiye’nin konularında ilk ve tek fuarları olma özelliğine sahip, Sağlık Turizmi, Termal, Spa&Wellness, Talasso, Termal ve Medikal Turizm Fuarı (3. Anfaş Hetex) ve ilki düzenlenen Spor Turizmi Fuarı (Anfaş Spor Turkey) açıldı.

1-3 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan fuarlara yurtiçi ve yurtdışından 15 bin ziyaretçi bekleniyor.Fuarın açılışına Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sedat Muratlı, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dursun Aydın, Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Vücudi Özel katıldı.

Fuarı yurtiçinden 5 bin yurtdışından 600 civarında sağlık turizmi temsilcisi firma, doktor ve sigorta şirketleri, asistans firmaları, klinik sahipleri ve dernek başkanlarından oluşan ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.Fuarın açılış töreninde konuşan Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, fuara 25’in üzerinde ülkeden sağlık ve spor turizmi temsilcisi firma, doktor ve sigorta şirketleri, asistans firmaları, acenteler, klinik sahipleri ve dernek başkanlarından oluşan 140 firmanın katıldığını söyledi.

Bu firmalar ile 2 bin 200 civarında iş görüşmesinin yapılacağını belirten Çalık, yabancı ülkelerin sağlık turizmi alanındaki tesislerini de fuarda tanıtacaklarını ifade etti.

ATSO Başkan Vekili Adnan Vucudi Özen, yurtdışındaki sektör temsilcilerinin fuarda bir araya gelmesinin sektörün gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti.

Özen, sağlık turizminin özellikle kış aylarında boş olan otellerin doldurulması için bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dursun Aydın da, Türkiye'de son 10 yılda sağlıkta dönüşüm projeleriyle dünyayı hayran bırakacak gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Önceki yıllarda Türkiye'den hastaların yurtdışına gittiğini, artık bunun tersine döndüğünü belirten Aydın, şuanda 100 binlerce hastanın Türkiye’ye tedavi için geldiğini kaydetti.

Aydın, Türkiye sağlık turizminde dünya lideri olma yolunda hızla ilerlediğini ve hedeflediğini söyledi.

Vali Ahmet Altıparmak, Antalya fiziksel ve mevsimsel olarak dünyada sağlık turizmi açısından en önemli destinasyonlarından olduğunu söyledi.

Antalya'da bin 200 takımın yaptığını, 3 binin üzerinde müsabaka oynandığını , 14 stadyum, 140 futbol sahası, 59 hastane ve 5 bin yatak kapasitesi olduğunu belirten Altıparmak, bu nedenle spor ve sağlık fuarı için Antalya'nın ideal bir yer olduğunu ifade etti.