Kırşehir'de 304 Sokak Hayvanı Sahiplendirildi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, amaçlarının hem halk ve çevre sağlığını korumak, hem de hayvan sevgisinin bilinçlendirilmesi ve sahipsiz hayvanları sahiplendirmek olduğunu söyledi.

Kırşehir'de 304 Sokak Hayvanı Sahiplendirildi
Konu ile ilgili olarak Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, düzenli olarak başıboş sokak hayvanları toplanıp, kısırlaştırılıp, künye ile kayıt altına alınarak doğal ortamlarına tekrar bırakılma işlemi periyodik olarak uygulanmakta olduğunu söyledi.

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde hizmet veren 1 müdür, 1 veteriner hekim, 1 ziraat mühendisi, 1 sağlık memuru, 1 memur, 2 gece 2 gündüz çalışan köpek toplama ekibi, 3 barınak sorumlusu, 1 veteriner yardımcı personeli, 1 Gece Bekçisi olmak üzere 14 personelle hizmet veriyor.

Başkan Bahçeci, “Vatandaşlardan gelen şikayetleri hemen değerlendirilerek sorunlar giderilmekte ve köpek toplama ekibi bir kapalı kabin araç ile köpek toplama faaliyetlerini sürdürmektedir. 2010 yılından bu güne kadar rehabilitasyon merkezine 3 bin 225 sokak hayvanı giriş yapmış, bu hayvanların 2010 yılında 500, 2011 yılında 720 ve 2012 tarihine kadar 313 olmak üzere toplam bin 533 sokak hayvanı kısırlaştırılıp her türlü bakım ve tedavisi yapılıp kulak küpesi takılarak alındıkları ortama bırakılmıştır” dedi.

2010 yılından bun yana 304 sokak hayvanı da sahiplendirildiğini kaydeden Bahçeci, “Geriye kalan sokak hayvanları da kısırlaştırmaya elverişli olmayışı veya yavru olması sebebinden dolayı aşıları ve gerekli tedavileri yapılarak alındıkları ortama bırakılmışlardır. Rehabilitasyon Merkezimize gelen yavru köpekler için de yaklaşık 200 doz karma aşısı uygulanmıştır. Kedi evimiz 2012 yılı Eylül ayında açılmış olup şu ana kadar 102 sokak kedisinin tedavisi ve bakımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca bu merkeze gelen her sokak hayvanı genel muayeneden geçirilerek kafeslere alınmakta tedaviye ihtiyacı olan hayvanların günlük tedavileri yapılarak sağlıklarına kavuşturulmaktadır. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz personelleri özverili bir şekilde çalışmalarına devam etmekte ve gelen her türlü şikayeti değerlendirerek Kırşehir halkına hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA