72'lik Böbrekle Hayata Tutunan 7 Yaşındaki Esad'a Kutlama
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde 2011 Kasım ayında 7 yaşındaki Esad Oğul Tarhan'a, beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki bir hastanın böbreği nakledildi.

Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da yapılan bağışın önemi ve huzurunun aileye anlatılarak bağışların artmasının sağnabileceğini söyledi.
Tıbbın organ nakli konusunda çok geliştiğini belirten Prof. Dr. Hoşcoşkun, "Organ nakli konusunda yanlış algılar bulunmaktadır. Hastaların aynı yaşta olması önemli değildir. Küçük bir böbrek, büyük yaştaki hastaya nakledilebilir. Bu durumun tam tersi de olağandır. Sadece beyin ölümü gerçekleşen hastaların değil, ölümü gerçekleşen kişilerin ilk 6 saat içinde yaşayan organları alınıp başka hastalara nakledilebilir. Kadavra dediğimiz bu olay sayesinde, nakil sırası bekleyen hastaların şifa bulması sağlanmaktadır." şeklinde konuştu.
