Tokyo'da İmf ve Dünya Bankası Toplantıları Başladı

Japonya'nın başkenti Tokyo, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın yılda bir kez ortaklaşa düzenlediği toplantılara ev sahipliği yapıyor.

Tokyo'da 48 yıl aradan Sonra ilk kez düzenlenen toplantılar Pazar günü Son bulacak. Toplam 188 ülkeden 20 bine yakın ismin toplantılara iştirak etmesi bekleniyor. Toplantıya Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katılacak. Dünya ekonomisinin masaya yatırılacağı toplantılar, Avrupa'daki ekonomik krizin büyüdüğü bir dönemde yapılıyor. IMF, yayımladığı Son raporda da 2012 ve 2013 için öngördüğü büyüme rakamlarını düşürdü. Para Fonu, bu yılki büyümenin yüzde 3.3, gelecek yılki büyümenin ise yüzde 3.6 olarak gerçekleşeceğini belirtti.

Gelişmiş 7 ülkenin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, Perşembe günü bir araya gelerek görüşmelerde bulunacak. Cuma günü gerçekleştirilecek toplantıda ise Arap Baharı masaya yatırılacak. Japonya, geçen yıl deprem ve tsunami felaketinin yaşandığı bölgelerde yaptığı kalkınma hamlelerini ortaklarıyla paylaşacak. IMF ile Dünya Bankası'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği toplantının Mısır'da yapılmasına karar verilmişti. Ancak Arap Baharı Sonrasında ülkede yaşanan karışıklıklar nedeniyle toplantı Tokyo'ya verildi.

Japonya da toplantıların iyi bir ortamda yapılması için çeşitli önlemler aldı. Ekonomi toplantısı için gelenler için havalimanlarında ayrı bir geçiş kapısı oluşturdu. Japon hükümeti toplantılar sırasında ülke kültürünü tanıtmak için de etkinlikler yapmayı planlıyor .