Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması Başladı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen, "Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması" başladı.

Gönen Belediyesi tarafından her yıl 6-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen Ömer Seyfettin Kültür-Sanat Haftası etkinlikleri içerisinde yer alan Hikaye Yarışması başladı.

Bu yıl 24'cüsü düzenlenen Ömer Seyfettin Haftası içerisinde birçok etkinlikle Ömer Seyfettin anılacak. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli haftanın en ilgi çeken etkinliği ise hiç şüphesiz hikâye yarışması. Tüm Türk Cumhuriyetlerine de açık olan yarışmada her yıl ortalama bin 500 eser yarışıyor. Yetişkinler ve öğrenciler olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenecek Hikaye Yarışması’nın 1’incileri üç bin, 2’incileri bin beş yüz ve 3’üncüleri bin TL ile ödüllendirilecek. Gerçekleştirilen hikaye yarışmasında yer alan iki kategoride ikişer eser de özendirme ödülü olan 500 TL ile ödüllendirilecek. 4 Mart 2013 tarihinde sonuçları açıklanacak yarışmanın ödül töreni ise 9 Mart 2013’te Gönen’de yapılacak .
Kaynak: İHA