Nükleer Santralin Tüm Alt Yapı Çalışmaları Taşucu'nda Hazırlanacak

İçel’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nda yapılan "Nükleer Santral Kurulması" ile ilgili toplantıya katıldığını bu toplantıda nükleer santral alt ve üst yapılarının Taşucu'nda hazırlanması için teklif sunulduğunu, teklife olumlu bakıldığını, teklifin kabul görmesi halinde yörede 5 bin kişiye iş istihdamı sağlanacağını dile getirdi.

Nükleer Santralin Tüm Alt Yapı Çalışmaları Taşucu'nda Hazırlanacak
Yıllardır atıl ve harabe durumunda bulunan Seka arazisi ve tesislerinin, Nükleer Santralin alt ve üst yapı hazırlıkları çalışmalarında rahatlıkla kullanabileceğini bunun için Taşucu Belediyesi olarak imkanlarını seferber edeceklerini ifade ettiğini açıklayan Yaşar Açıkbaş, "Önerimizin kabul edilmesi halinde, bölgemize 15 milyar dolarlık ekonomik girdinin sağlanacağını söyleyebiliriz. Büyükeceli'de yapılması planlanan tüm çalışmaların lojistik ve montaj işlemleri Taşucu'nda gerçekleşmesi planlanmaktadır. Bunun yanında beş bin kişiye 10 yıl boyunca iş istihdamı sağlanacaktır. Sağlık, özel okullar, nakliyeciler, kooperatifler, çiftçiler, esnaflar, her iş kolunda ciddi bir hareketlilik yaşanacağı gibi, sosyal ve ekonomik açıdan da halkımız rahat bir nefes alacaktır" dedi.

Emekli olamayanların emekli olabileceği bu yatırımın, Seka'nın 20 katından daha büyük bir gelir getireceğini söyleyen Açıkbaş, "Seka tesisleri harabe durumdadır. Mevcut Seka arazisinde gerçekleştirilecek tüm çalışmalar, çevre il ve ilçelerden temin edilecek alet, edavat, makine ve teçhizatların yanı sıra, montaj çalışmalarına da olanak sağlayacaktır. En az on yıl sürecek bir çalışmadan bahsediyoruz. Bölgemizdeki işsizlik sıfıra inecek, insanlar ekonomik olarak rahatlayacaktır. Gerçekleşecek olan tüm bu yatırım faaliyetleri için esnafımız tüm hazırlıklarını yapsınlar" dedi

Kaynak: İHA