Hamas ve Fetih Hareketlerinin Aralarındaki Anlaşmazlığa Son Vermeleri İçin Eylem Düzenlendi

Filistinli Kadınlar Genel Birliği, Hamas ve Fetih hareketlerinin aralarındaki anlaşmazlığa son vermeleri için Gazze'de eylem düzenledi.

Gazze'deki Kızılhaç binası önünde Filistinli birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı eylemde konuşan Birlik Başkanı Müna Ebu Gaben, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak adına Hamas ve Fetih'i aralarındaki anlaşmazlıklara son vermeye çağırdı.

Bu eylemin bir ilk olmadığına işaret eden Ebu Gaben, ''Filistin halkı, İsrail'e karşı direniş mücadelesi veriyor, kendi içimizdeki bölünmelere karşı değil. Gazze ve Ramallah hükümetleri aralarındaki bölünmeye son verene dek her salı gösteri düzenleyeceğiz'' diye konuştu.

Hamas hareketinden İsmail Heniye'nin Başbakanlık görevini yürüttüğü Gazze Hükümeti, 2006 yılında düzenlenen seçimlerde meclisteki sandalyelerinin çoğunu kazanmıştı. Ancak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 2007 yılında Heniye hükümetinin Gazze'yi yönetmesine karşı çıkmış ve eski Maliye Bakanı Selam Feyyad'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Hamas, Feyyad'ın kurduğu hükümeti meclisten güvenoyu almadığı gerekçesiyle reddetmiş, bunun üzerine Filistin'de yönetim Fetih hareketinin Ramallah ve Hamas'ın kontrolündeki Gazze hükümeti olmak üzere ikiye ayrılmıştı.

Filistin Kadınlar Genel Birliği, Filistin bağımsızlık mücadelesi sürecinde Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı olarak 1965'de kuruldu.

Kaynak: AA