Ulusal Uzun Metraj Film Dalında Yarışacak ''güzelliğin On Par'etmez'' Filminin Galası Yapıldı

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal uzun metraj film dalında yarışacak ''Güzelliğin On Par'etmez'' filminin galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda düzenlenen galaya 49. Altın Portakal'ın ulusal uzun metraj film yarışmasının jüri başkanı Hülya Avşar ve jüri üyeleri ile filmin yönetmeni Hüseyin Tabak, oyuncular Abdülkadir Tuncer, Nazmi Kırak, Lale Yavaş, Yüşa Durak ile çok sayıda izleyici katıldı.

85 dakika süren filmin ardından jüri üyeleri ve çok sayıda izleyici, yönetmen ve oyuncuları salonda tebrik etti. Oyuncu Yüşa Durak, filmin çocuk oyuncusu Abdülkadir Tuncer'i bir süre omzuna aldı.

Film gösteriminin ardından düzenlenen söyleşide yönetmen Tabak, bu gecenin çok özel olduğunu belirterek, kendilerini Avusturya'dan Antalya'ya getirenlere teşekkür etti.

Bir izleyicinin ''Aşık Veysel'in türküsüne neden filmin sonunda yer verildiği'' sorusuna Tabak, ''Filmi Türkçe bilen ve bilmeyen iki grup izleyecek. Siz Türkçe bilenlerin hepsi sanırım Aşık Veysel'i tanıyor. Hepiniz Aşık Veysel'i çok seviyorsunuz. Bu nedenle bunu filmin sonunda gösterilmesini uygun buldum'' diyerek yanıt verdi.

Aşık Veysel'in filminde herkesi birleştirdiğini ifade eden Tabak, ''Film karakteri Veysel, babasıyla, kız arkadaşıyla, komşusuyla, ağabeyiyle Aşık Veysel ile buluşuyor. Aslında Aşık Veysel filmi topluyor'' dedi.

Tabak, ''Filmde neden Türk-Kürt kimliği ayrımına gidildiği-'' yönündeki soruyu da şu şekilde cevapladı:

''Ben Almanya'da doğdum. Almanya'ya göç eden aileler çoğu zaman problem yaşıyor. Ben bilerek bunu seçtim. Ben Kürt'üm. Sen Kürt'sün, sen Türk'sün sorusu hiç sorulmadı bize. Nenem Kürtçe biliyor. İnsan büyüdükçe bazı haksızlıkları görmeye başlıyor. İnsan, yönetmen olarak kendini nereye yakın hissediyorsa onu kullanıyor. Konu açılıyor ama ben derine girmedim. Bazı filmler var, derine girer, 'Kürtler ezildi' diye. Bu filmi gerçekten 12 yaşındaki bir çocuğun gözünden anlatmak istedim. 12 yaşındaki çocuk bunu anlamaz. 12 yaşındaki çocuk gerçeği görür, annesini babasını görür. O dağa niye çıkmış, bunu anlamaz.''

Tabak, bir izleyicinin ''Sizi tebrik ediyorum. Filmde dünyadaki bütün dilleri işledin. Bunun sonunda hepimizin insan olduğunu ispatladın'' cümlelerini söylediği sırada duygulu anlar yaşadı.

-Güzelliğin On Par'etmez-

Yönetmenliğini Hüseyin Tabak'ın, yapımcılığını ise Dany Krausz'in üstlendiği filmde Türkiye'yi ailesiyle terk ederek Avusturya'ya gitmek zorunda kalan 12 yaşındaki Veysel'in gözünden, ülkede ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı zorluklar ve Ana isimli bir kıza aşkını Aşık Veysel'in ''Güzelliğin On Par'etmez'' türküsüyle ifade etmesi anlatılıyor.
Kaynak: AA