Priştine'ye Yapılacak Büyük Caminin Temeli Atıldı

Kosova'nın başkenti Priştine'de yapımı uzun zamandır konuşulan ve Balkanlar'ın en büyük camisi olacağı ifade edilen caminin temeli atıldı.

Caminin temeline ilk harcı Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Başbakan Haşim Taçi, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ve Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa birlikte koydu.

Kur'an-ı Kerim ve milli marş okunmasının ardından başlayan temel atma törenine, üst düzey katılım gerçekleşti. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Başbakan Haşim Taçi, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ve Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa'nın yanı sıra törene bakan ve milletvekilleri, Ortodoks ve Katolik kiliseleri temsilcileri, NATO bünyesindeki Kosova Barış Gücü Komutanı, diplomatik temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava, özellikle başkent Priştine'de yıllardır böyle bir camiye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Tırnava, caminin arsasının da Priştine Belediyesi ile gerçekleştirilen işbirliği sayesinde kendilerine tahsis edildiğini belirtti.

Kosova genelindeki mevcut camilerin ülkedeki Müslümanlara yetmediğinin altını çizen Tırnava, temeli atılan bu caminin bir an önce tamamlanabilmesi için tüm Kosovalıların, devlet kurumlarının ve özel şirketlerin yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, getirilen tekbir, salavatlar ve okunan ilahiler eşliğinde yeni caminin temeli atıldı.
Kaynak: AA