Kazakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kırşehir’de

AEÜ Türk Dünyası Topluluğu'nca düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Kırşehir’e gelen Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Nursultan Nazarbayev Caddesinin açılış törenine katıldı.

Kazakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kırşehir’de
Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin 20. yıldönümü vesilesiyle Ahi Evran Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu Kırşehir’de bir caddeye Nur Sultan Nazarbayev’in ismini vermeyi teklif etti.

Kırşehir Belediye Meclisinde onaylanan Nursultan Nazarbayev Caddesinin açılışı törenle yapıldı.Törene, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev başta olmak üzere, Vali Özdemir Çakacak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AEÜ Rektörü Kudret Saylam, AEÜ Türk Dünyası Topluluğu Akademik Danışmanı ve İ.İ.B.F Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Kürşad Zorlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda, üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi salonunda konuyla ilgili bir fotoğraf sergisi açılacak ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin değerlendirileceği bir panel düzenlenecek. Panelde Türk Dünyası Topluluğunca belirlenen '2012 yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülleri' kapsamında Büyükelçi Tüymebayev'e Yılın Hizmet Ödülü takdim edilecek .
Kaynak: İHA