Fethiye Klasik Müzik Festivali, Coşkulu Bir Konserle Kapandı

Geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz ünlü çello sanatçısı Benyamin Sönmez anısına düzenlenen Fethiye Klasik Müzik Festivali coşkulu bir konserle kapandı.

Fethiye Klasik Müzik Festivali, Coşkulu Bir Konserle Kapandı
Fethiye sahil bandında yapılan Klasik Müzik Festivali’nin kapanış konserinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası görev aldı.

Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Fingal Mağaraları Uvertürü ile başladığı konserinde Dünyaca ünlü Viyolonsel Natalia Gutman’da sahneye çıktı. En yüksek Alman Nişanı sahibi olan Dünyaca Ünlü Müzisyen Natalia Gutman, Slav dansları, Macar dansları, si minör viyolensel kençertosundan müzikleri Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte çaldı. Yaklaşık bin kişinin izlediği konseri izleyenler arasında Ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan, FETAV Müdürü ve Belediye Meclis Üyesi Dilek Dinçer, Ünlü gazeteci Yaz Gülü Aldoğan da vardı. Dünyaca ünlü müzisyenler arasında gösterilen Natalia Gutman, Fethiye Körfezi manzarasındaki konserdeki programını tamamladığında ayakta alkışlandı.

İzleyenler dünyaca Ünlü sanatçıyı iki kez ayakta dakikalarca alkışlayınca Natalia Gutman, sahneye dönüp iki ayrı şarkı ile programını uzatmak zorunda kaldı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Üyeleri de ayakta alkışlandı .
Kaynak: İHA