'El ele kol kola yürümek zorundayız'

KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, adanın sahibinin Kıbrıs Türkü olduğunu belirtti.

'El ele kol kola yürümek zorundayız'
Denktaş, 'Bunu hatırlatmak için Anadolu insanı ile birlikte Anadolu'nun Kıbrıs hassasiyetini yeniden dirilterek, dıştan gelen baskılarla zayıflatılmak istenen bu ilişkiyi yeniden güçlendirerek el ele kol kola yürümek zorundayız. ' dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaptırılan Rauf Denktaş Spor Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş ve aile yakınları, oğlu Serdar Denktaş, CHP Hatay milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 'Kıbrıs Türklerinin Akdenizin ortasındaki Kıbrıs Adası bir barış adası olmalıdır. Kıbrıs'taki Türk kardeşlerimizin milli davasındaki amaçları da özgürlük ve barış içindir. Kıbrıs'ın barış adası olmasının tek koşulu kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığının uluslararası toplumlar tarafından eşit şartlarda kabul edilmelidir. Adada adil ve kalıcı bir barış ancak bu şartla hayata geçirilebilir. ' diye konuştu.

Başkan Civelek, 'Dünyamızın barışa ihtiyacı vardır. Bu gün bölgemizde sorunlar yaşayan komşularımızın barışa ihtiyacı vardır. Bütün Akdeniz'i barış gölü haline getirmeliyiz. Buna insanlığın ihtiyacı vardır. En değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. En son çalışmada insanlara hizmet götürebilmektedir. Bu anlayışla İskenderunlu hemşehrilerimize hizmetler ediyoruz. Açılan bu tesis ile insanlarımız hem spor yapacak hem de Kıbrıs davasına hayatını adayan Merhum Rauf Denktaş'ın bu ülke için ne kadar önemli bir insan olduğunu unutamayacaklardır. ' diye konuştu.

Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise 'Babam ahirete irtihal ettikten sonra yanımıza gelerek 'Denktaş adına bir kompleks yaptırabilir miyiz?' diyen ilk kişi İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek olmuştur. Bu bakımdan bu anlamlı kompleksi İskenderun'a kazandıran Başkan Civelek ve meclis üyelerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. ' diye konuştu.

Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Denktaş, 'Zaman, artık bizim için geçmiştir. Rumlar Kıbrıs Türkünü kaale almamaktadır 'Türkiye benim muhatabımdır' demektedir. Kıbrıs sorunu 'işgal sorunu' denmektedir. Kıbrıs Türkü adanın sahibidir. Bunu hatırlatmak için Anadolu insanı ile birlikte Anadolu'nun Kıbrıs hassasiyetini yeniden dirilterek, dıştan gelen baskılarla zayıflatılmak istenen bu ilişkiyi yeniden güçlendirerek el ele kol kola yürümek zorundayız. Dıştan gelen baskılar iki halk arasındaki o tarihsel ilişkiyi zayıflatmaya yöneliktir. İşte bu gün burada açılışını yaptığımız tesisler sayesinde daha çok insanımız buralardan Kıbrıs'a, Kıbrıs'tan buralara gelerek zayıflatılmak istenen ilişkileri inadına güçlendirecektir. Bu yüzden İskenderun halkımız ve tüm Türk halkımızı Kıbrıs'a bekliyoruz. ' ifadelerini konuştu.

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise 'Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adını yaşatmak için bu tesisi açan İskenderun Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunarken, merhum Rauf Denktaş'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimiz ay yıldızlı bayrağın yücelmesi, onun çatısı altında yaşayan insanların da yücelmesi için çalışıyoruz. Ülkemizin pek çok bölgesinde olduğu gibi bu tesislerde de başarılı sporcular yetişeceğine inanıyorum ve tesisin hayırlı olmasını diliyorum. ' diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesini Serdar Denktaş, Vali M.Celalettin Lekesiz, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder birlikte kesti.

Açılış sonrası ise sporcular buz pateni pistinde gösteri maçı yaptı. Buz hokeyi maçı sonrası protokol sporcuları tebrik etti. Törene katılan KKTC Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş ise İskenderun'a yaptırılan ve eşinin adını verildiği tesisin yapılmasını sağlayan İskenderun Belediyesi ve meclis üyelerine teşekkür etti.