MHP'li Yalçın: Yerel Seçimlerdeki Oyumuz En Az Yüzde 20 Olur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 2013 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerde partisinin en az yüzde 20 oranında oy alacağını iddia etti.Yalçın, “Bu, alt sınırdır, üst sınırları açıktır. Gidebileceğimiz yere kadar gidecektir.” dedi.

MHP Bölge İstişare toplantısı Kayseri Hilton Oteli’nde yapıldı. Toplantıya MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın ile Kayseri, Sivas ve Yozgat il başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, hükümetin yıllarca süren yanlış ve icraatlarının faturasını halka ödettiğini savundu. İktidarın terör sorununun çözümü konusunda İmralı’dan medet umar hale geldiğini öne süren Yalçın, "İmralı ve Oslo görüşmeleri sürecinin devamından yana olduğunu alenen ifade eden Başbakan ve ekibi hezeyan içindedir. Daha da ileri gidilerek Kandil'deki katillerin koruyucusu Barzani Ankara’da Başbakan ve AK Partililer tarafından kucaklanmıştır.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)’nin Kuzey Suriye tehdidi karşısında elinin rahat olması için MHP’nin tezkereye kabul oyu verdiğine dikkat çeken Yalçın, “Sınırda yaşayan vatandaşlarımız TSK’nın kontrolünde rahat etme imkânı içinde olacaktır. TSK’nın Kuzey Suriye tehditleri karşısında elinin rahat olması ve Türkiye’nin güvenliği muhafaza altında olması nedeniyle MHP tezkereye olumlu yaklaşmıştır." diye konuştu.

MHP’nin yerel seçimde sıçrama yapacağını öne süren Yalçın, “Yerel seçimlerde MHP yüzde 20 bandına oturacaktır. Bu, alt sınırdır, üst sınırı açıktır. Gidebileceği yere gidecektir. Buradan elde edeceğimiz sıçrama hareketinin ardından 2 yıl sonra yapılacak genel seçimlerde iktidara alternatif algısını yerleştireceğiz. Alternatifin biz olduğunu da göstermek zorundayız.” diye konuştu.

Toplantı açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.