Zafer Mutlu: 28 Şubat Kötüdür, Savunulacak Hiçbir Tarafı Yoktur

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu 28 Şubat-27 Nisan Alt Komsiyonu, gazeteci Zafer Mutlu'yu dinlemeye başladı.

Zafer Mutlu: 28 Şubat Kötüdür, Savunulacak Hiçbir Tarafı Yoktur
28 Şubat'ı sorgulamadığını vurgulayan Mutlu, iyi demenin mümkün olmadığını belirterek "Kötüdür, savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Basının da yanlışları olmuştur. Ben çok haklıydım da demek istemiyorum." dedi.

18 Ağustos 2002'de kendisiyle yapılan röportajdan alıntı yapan Mutlu'ya üyeler sorular yöneltti. "Yanlış işler yaptık. Savaşmaktan kastımız, taraf, takım tutar gibi bir siyasi partiyi tuttuk." diyen Mutlu, kendilerini çok fazla kaptırdıklarını ifade etti.

"Bir tarafı görmeme, bir tarafı görme" şeklinde yanlış yapıldığını anlatan Mutlu, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'la şahsi hiçbir ilişkileri olmadığını vurguladı. Çiller'in üzerine yürüdüğünü hatırlamadığını dile getiren Mutlu, Etibank olayını anlattı. Yönetim Kurulu üyesi olma nedenini açıklayan Mutlu, üyelikten maaş almadığını, kredi kullanmadığını, hissesi bulunmadığını söyledi.

Aldığı takipsizlik kararına ilk kez basında olduğu gerekçesiyle BDK'nın itiraz ettiğini anlatan Mutlu, Devlet Güvenlik Mahkemesinin takipsizlik kararı yeniden verdiğini ifade etti.