MHP’den Akçakale Önerisi: Bölgeye Özel Bir Ekonomik Paket Hazırlanmalı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesini ziyaret eden MHP milletvekilleri, bölgeye yönelik ekonomik paket önerisinde bulundu.

MHP Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Akçakale halkının yaşanan olaylardan dolayı ekonomik sıkıntı yaşadığını ifade ederek ''Hükümetin özel bir ekonomik paket hazırlaması gerekiyor." dedi.

Heyette yer alan MHP milletvekilleri Adnan Şefik Çirkin, Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Seyfettin Yılmaz ile beraberindeki partililer, ilk olarak patlamada eşi ve 3 kızını kaybeden Ömer Timuçun'i Bolatlar köyündeki taziye evinde ziyaret etti. Aileye başsağlığı dileyen MHP heyeti, daha sonra aynı patlamada eşini kaybeden İsmail Özer'in ilçe merkezindeki evine gitti. Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ile makamında bir süre görüşen heyet, daha sonra hükümet konağı önünde gazetecilere açıklamada bulundu. Yaptıkları ziyaretler ile ilgili bilgi veren MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Akçakale halkının yaşanan olaylardan dolayı ekonomik sıkıntı çektiğini söyledi.

Hükumetin Akçakale’ye özel bir ekonomik paket hazırlaması gerektiğinin altını çizen Çirkin, “Sadece Akçakale değil Mardin, Hatay, Gaziantep ve Kilis gibi sınır illere farklı bir ekonomik paketle yaklaşması ve burada ekonomik sıkıntı çeken halkımıza bir nebze olsun can suyu verilmesi gerekiyor. Bu sıkıntıları el ele, gönül gönüle ve hiçbir gerginliğe mahal vermeden aşmak durumundayız. Türkiye, Akçakale halkının yanındadır.'' diye konuştu.

“İLÇEDE HALA ALINMASI GEREKEN GÜVENLİK ÖNLEMİ VAR”

Bir basın mensubunun, ilçede yaşayan halkın güvenlik endişesiyle ilgili sorusu üzerine Çirkin, şu açıklamalarda bulundu: ''İlçe halkının güvenlikle ilgili endişesinin olması gayet normal. Günlerdir çekilen sıkıntı ve giden 5 can var. Tezkere de çıktıktan sonra pek bir şey olacağını sanmıyoruz, ama alınacak güvenlik önlemleri hala var. Tezkere, MHP'nin desteğiyle geçti. Şunu hatırlatmak isterim, bu tezkere savaş tezkeresi değil. Başta Akçakale halkı olmak üzere sınır boylarında yaşayan halkımızın güvenliği için alınan bir tedbir. Savaşı hiçbir siyasi parti istemez.''

"AKÇAKALELİ DEVLETİNDEN UMUDUNU KESMEMİŞ"

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ise hükümetin 1,5 yıldan bu yana uyguladığı yanlış dış politikadan dolayı, faturanın bölge insanına kesildiğini söyledi.

Akçakale Sınır Kapısı'nın kapatılması nedeniyle halkın hem savaş hem ekonomik sıkıntıların faturasını ağır bir şekilde ödediğine dikkat çeken Türkoğlu, şöyle konuştu: ''Buna rağmen Türk devletinin çatısı altında yaşamaktan onur duyduğunu gördüğümüz Akçakalelinin devletinden umudunu kesmemiş olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Hükümetin, bu bölgelerde yaşanacak sorunları çözmek için olağanüstü tedbir alması gerekiyor. Nasıl Uludere'de bombalama neticesinde hayatını kaybedenlere şehitlerin hakkından yararlanma hakkı verilmişse burada da hayatını kaybeden ve yaralananlara bu hakları kullanma imkanı verilmelidir. Bununla ilgili de yasal düzenleme yapılmalıdır. Bunu da devletin yetkili kurumlarına ileteceğimizi ifade etmek istiyorum.' '