Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Akçakale'ye top mermisinin düşmesine ilişkin, ''Biz Suriye ile savaş halinde değiliz ki, biz savaştan yana değiliz ki, kaldı ki cürmün nedir Allah aşkına Türkiye ile savaşabilecek cürmün mü var'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten Açıklama
Bakan Çelik, Akçakale'ye top mermisi isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden anne ile 3 çocuğu için Bolatlar köyündeki taziye ziyaretindeki konuşmasında, vatandaşlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini ifade etti.

Yaşanan acı olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

''Acınız acımız, hepimizin yüreğini yaktı bu olay, ben inanıyorum 75 milyon vatandaşımız da aynı sızıyı taşıyor. Ama ne olur provokasyona gelecek şekilde birilerinin başka amaçlarla gerçekleştireceği girişimleri de tespit edecek, onları da yetkililere teslim edecek şekilde vakur bir duruş sergilememiz gerekiyor. Endişeniz olmasın, alınması gereken önlemlerin bazıları alındı. Bazı evler boşaltıldı, boşaltılması gereken evler varsa teknik olarak bu çalışmalar yapılıyor, yapılsın. Kaç ev boşaltılacaksa sınır bölgesinde bunlarla ilgili her türlü önlemlerimizi almış durumdayız. Ama bunlar periyodik olarak gidiyordu. Ama bilemiyorsun ki... Biz Suriye ile savaş halinde değiliz ki, biz savaştan yana değiliz ki, kaldı ki cürmün nedir Allah aşkına Türkiye ile savaşabilecek cürmün mü var.''

Timuçin ailesini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Bakan Çelik, ''Ama bilin ki devletimiz, dün akşam hadlerini bildirdi. Komutanlarımız, askerlerimiz, inşallah böyle bir şey bir daha olmaz ama olursa da bunun sıcaklığını anında enselerinde hissedeceklerini bilmenizi istiyorum'' diye konuştu.

-Gülşen Özer'in ailesini de ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha sonra aynı olayda hayatını kaybeden Gülşen Özer'in ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Gülşen Özer'in eşi İbrahim Özer'le taziyeleri kabul ettikleri Ahmet Akay Taziye Evi'nde görüşen Çelik, Özer'e, başsağlığı dileklerini iletip, aileye sabır diledi.

Bakan Çelik ardından ilçe merkezindeki çarşıda bir süre yürüyerek Akçakalelilere başsağlığı dileğinde bulundu.

Bakan Çelik'e ilçedeki ziyaretine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Abdülkerim Gök, Halil Özcan ve Mahmut Kaçar eşlik etti.

Faruk Çelik, kent merkezinde de kısa bir süre önce anneannesini kaybeden Milletvekili Gök ve yakınlarına da taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Muhabir: Ekip / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA