Esenler’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Esenler’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Esenler Belediyesi, Cumhuriyet’in ilan günü olan 29 Ekim’de doğan, 29 Ekim’de evlenmiş, en çok Cumhuriyet’i görmüş ve ilk defa Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayanlar gibi özel hayatıyla da ilgisi olanlar için “Cumhuriyetle Doğanlar” programı düzenledi.

Esenler Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 89. yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyetle Doğanlar adıyla bir program yapıldı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Esenler İlçe Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda kişi katıldı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, konuşmasına herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladı.

Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Türkiye’de yaşanan değişime dikkati çeken Göksu, şunları söyledi: “Türkiye’de herhangi bir kurumun değil, Türkiye’de statükonun ya da jakoben anlayışların değil, halkın iradesinin egemen olduğu ve halkın taleplerinin toplumun kendi yönetim talebi olarak ortaya çıktığı güne biz Cumhuriyet diyoruz. Cumhuriyet halk demektir. Yani halkın kendi iktidarını tesis ettiği gün olarak biz bu günü kutluyoruz.” Göksu, konuşmasında, “Cumhuriyetle Doğanlar” programını düzenlemekteki amaçlarının Cumhuriyetle uzaktan yakından ilgisi olan, bu anlamlı günde doğmuş, evlenmiş, Cumhuriyet bayramlarını en çok görmüş ya da ilk defa görmüş büyük ve küçükleri bir araya getirerek aynı sofrada buluşturmak olduğunu söyledi.

Programın önemine değinen Göksu, şöyle konuştu: “Yaşadığımız bu şehirde yaşlısıyla genciyle, çocuğuyla, kadınıyla her birimiz şunu çok iyi biliyoruz ki; doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine biz bu şehrin gerçek sahipleriyiz. İstiyoruz ki bu şehirde her kim varsa herkes birbirini çok iyi tanısın ve herkes kendisini Esenler üst kimliği etrafında buluşturarak Esenler’in geleceği için bir adım atsın. Ve istiyoruz ki bu İstanbul’un göbeğinde, merkezindeki bu ilçe insanın güzelliği kadar, insanlığın yansıdığı o güzel coğrafya kadar fiziki coğrafyasına da yansısın. Fiziki olarak da bu şehir kendi güzelliğini herkese hissettirsin istiyoruz. Bunun için sizleri bir sofrada buluşturarak bir sofrada yemek yiyerek hem duanıza, hem gönlünüze talip olduk hem de nesilleri buluşturmuş olduk.” İNCE SAZLA COŞTU Başkan Göksu’nun konuşmasının ardından Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından Cumhuriyet Konseri verildi.

Konserde ilk olarak Türkiye çapında ün yapan İnce Saz Solisti Dilek Türkan da bir konser verdi. ESEV Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirdi. 29 EKİM DE ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORLAR 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Esenler’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. 29 Ekim doğumlular Cumhuriyet Bayramı’nda çifte bayram yaptı. Çifte bayram yapma şansını yakalayan vatandaşlar, “29 Ekim’de doğmak bir ayrıcalık” dedi.

Bundan 89 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, herkes için farklı duygulara sebep olsa da elbette bugün doğanlar için bambaşka hissiyatlar oluşturuyor. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetle Doğanlar programına katılan, cumhuriyetin yeni yaşıyla birlikte kendi doğum günlerini de kutlayan cumhuriyet çocukları için bu anlamlı günde doğmak oldukça ayrıcalıklı. Bu ayrıcalığa sahip olduğunu ve bu durumdan son derece memnun ve mutlu olduğunu ifade eden 48 yaşındaki Ayhan Yolcu, 29 Ekim’de doğmuş olmanın hayatı boyunca kendisine her zaman şans getirdiğini söyledi.

Okul yıllarından bugüne gelene kadar 29 Ekim doğumlu olmanın hep onur verici olduğunu düşündüğünü anlatan Yolcu, şunları söyledi: "Gerçekten de öyle. Kendimi bu günde doğduğum için hem çok şanslı hem de çok ayrıcalıklı hissediyorum” TÜM TÜRKİYE DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLUYOR “Tüm Türkiye benim doğum günümü kutluyor gibi oluyor” diyen ve bu 29 Ekim’de 13 yaşına basan Yusuf Can Oruçoğlu da, herkesin doğum gününü hatırlamasından oldukça memnun olduğunu söyledi.

Atatürk’ün milletimiz için çok önemli olan cumhuriyeti kurduğu günde doğmanın çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Yusuf, sözlerini şöyle sürdürdü: "sizi özel biri haline getiriyor. Bu durumdan oldukça keyif alıyorum. Bir taraftan başta ailemin istediği gibi dürüst ve iyi bir insan olmaya çalışırken diğer taraftan da cumhuriyetimiz için de özel ve güzel şeyler meydana getirmek için başarılı olmaya çalışıyorum.” DOĞUM GÜNÜMÜ HİÇ KİMSE UNUTMUYOR Henüz yedi yaşında olmasına rağmen cumhuriyeti özümsemiş ve bugünü coşkuyla kutlayan Sezen Su Vatansever ise 29 Ekim’de doğmanın son derece mutluluk verici olduğunu söyledi.

Başta ailesi olmak üzere öğretmen ve arkadaşlarının doğum gününü her yıl hiç atlamadan kutladığını söyleyen Sezen, şöyle konuştu: “Sanki tanımadığım insanlar da benim doğum günümü kutluyorlar gibi oluyor. O yüzden 29 Ekim doğumlu olmayı çok seviyorum.”
Kaynak: İHA