“Hadi Yürüyek Heri” Sloganı İle Obeziteye Savaş

Tokat’ta 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısı ile düzenlenen programda erkeklere “Hadi Yürüyek Heri”, bayanlara “Hadi Yürüyek Gı” yazılı tişörtlerden dağıtıldı.

“Hadi Yürüyek Heri” Sloganı İle Obeziteye Savaş
Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda sabahın erken saatlerinde spor yapmaya başlayan vatandaşlar farklı bir etkinlikle karşılaştı. Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü dolayısı ile obezitenin önlenmesi için yürüyüşün özendirilmesi amacıyla Tokat yöresine özgü “Hadi yürüyek heri”, “hadi yürüyek gı” yazılı tişörtlerden dağıtıldı. Tokat İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, vatandaşların dikkatini çekerek spora teşvik etmek amacıyla bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Obezite ile mücadelenin gerekli yeri bulması adına belirledikleri sloganlarla yola çıktılarını ifade eden Zülfüoğlulları, halka ulaşabilmek adına bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini kaydetti.

Yürüyüş programına katılan İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı da toplum olarak Obezite de başarılı olmayı arzu ettiklerini, şişmanlığın getirdiği hastalığın maliyetinin ciddi boyutlara çıktığının altını çizdi. Tokat İl Gençlik ve Spor Müdürü Güven Özyurt da tişörtlerdeki sloganın hoşuna gittiğini söyledi.

Böyle sempatik sloganlarla yola çıkarak bilboardlara asmak suretiyle halkı spora teşvik edilebileceğini belirten Özyurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projelerini de önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini kaydetti.

Ayrıca yürüyüşe katılanlara elma ve su ikram edildi .
Kaynak: İHA