Derik’te Öğretmen Açığına Velilerden Tepki

Mardin’in Derik ilçesinde 2012–2013 eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen bazı okullarda öğretmen sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor.

Derik’te Öğretmen Açığına Velilerden Tepki
Geçtiğimiz haftalarda öğretmen atamaları yapılmasına rağmen bazı okullarda öğretmen açığının yaşanması ve bazı sınıf öğretmenlerinin de alan değişikliği yapmasından dolayı ilkokullardaki sınıf öğretmenliği açığı gün geçtikçe daha da artması velilerin tepkisine neden oluyor. İlçe merkez ve köylerdeki bazı ilkokullarda dersler boş geçiyor. Öğretmen olmadığı için çocuklarının dersine okulun müdür veya müdür yardımcılarının girdiğini belirten veliler, sorunun bir an önce giderilmesini istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan veliler, “Çocuklarımızı sabahın erken saatinde uyandırıp okula gönderiyoruz. Okulda öğretmen olmadığı için çocuklarımız ders saatleri içinde okulun bahçesinde bekliyorlar. Yeni eğitim öğretim yılında halen öğretmen açığı yaşanıyor. 4+4+4 eğitim sisteminden dolayı sınıf öğretmenleri norm fazlası durumuna düşerken alan değişikliğinden dolayı ilkokullarda sınıf öğretmeni açığı arttı. Bu durumda öğrenci ve biz veliler mağdur durumdayız.Herkes ders başı yaptı. Ama biz halen öğretmen sıkıntısından bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen Derik Temsilcisi Mahmut Öztemel ise, "Eğitim politikalarında tamamiyle günü birlik günü kurtarmaya yönelik kararlar alınmaktadır. 4+4+4 ile ilgili çalışmalara işin ehl asli unsuru olan öğretmenleri, eğitim çalışanlarını, akademisyenleri ve ilgili kurumları katmayan Bakanlık, almış olduğu yanlış kararların olumsuz sonuçlarını yaşamaktadır. Bu sistemle 60 bin sınıf öğretmeninin norm fazlası olacağını defalarca söylememize rağmen hem bakanlıkça hem de yandaş çevrelerce böyle bir şeyin olmadığını dile getirmişlerdir. Bakanlığın ileriyi göremediği süreci iyi yönetemediği hatta plansız ve programsız olduğu bugün yaşanan sorunlarla gün yüzüne çıkmıştır" dedi.

Kaynak: İHA