Kılıçdaroğlu, Kadıköy'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Katıldı

İstanbul Kadıköy'de yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bağdat Caddesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu, Kadıköy'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Katıldı
Kutlamaların hazırlıkları öğle saatlerinde başladı.

Vatandaşlar ve Kadıköy Belediyesi, Bağdat Caddesi’ni bayraklarla donattı. İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen vatandaşlar Bağdat Caddesi’ne akın etti. Bağdet Caddesi’ni dolduran vatandaşları Kemal Kılıçdaroğlu karşıladı. Kutlamalara Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Yardımcısı Erdoğan Bayraktar, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve çok sayıda CHP’li İstanbul Milletvekili katıldı.

TIR'ın üzerine çıkan CHP’liler Bağdat Caddesi boyunca halkı selamlayarak şarkılar söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara seslenerek Silivri’ye toplama kampları kurmalarına rağmen Cumhuriyet Halk Parti’sinin yolundan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi halkın yanında halkın önderliğini yapmaya devam edecektir. Ne yaparsa yapsın iktidar bizim inandığımız bir yol var. Bu yol Mustafa Kemal’in yoludur. Hiçbir zaman kişisel çıkarlarımızla yola çıkmadık. Ülkemiz için halkımız için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Özgür medya olması için çağdaş üniversiteler olması için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

'BAŞBAKAN KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE İNANMIYOR'

Kılıçdaroğlu, halka seslenerek Başbakan’ın kadın erkek eşitliğine inanıp inanmadığını sorarak vatandaşlardan ayağa kalkmaları için çağrı da bulundu. Kılıçdaroğlu, “Siz hiç Üniversitelerin konuştuğunu duyuyor musunuz? Medyanın özgür olduğunu düşünüyor musunuz? Kadın erkek eşitliğine Başbakan’ın inandığını düşünüyor musunuz? O zaman sadece bana değil. Bu ülkenin aydınlarına değil. Hepimize düşen bir görev var. Bu ülkenin her yurtseveri yeniden ayağa kalkacak. Ülkemizi mahallemizi uyandıracağız. Herkes yeniden ayağa kalkacak.” dedi.

Öte yandan kutlama sırasında Kemal Kılıçdaroğlu ezilme tehlikesi atlattı. Kutlamalar sırasında vatandaşlar zaman zaman izdiham tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kutlamalara katılan vatandaş Kemal İken, medya kanallarından bazıların Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılımın az olduğunu söylediklerinden yakındığını söyledi.

İken, “Bazı medya kuruluşları Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına az kişi katıldığını söylüyor. Gelsinler saysınlar acaba burada kaç kişi var. 1 milyon insan var burada. Her şeye rağmen bizler Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız. Her şeye rağmen Cumhuriyeti sevenler dimdik ayakta duracak.” şeklinde konuştu.