Evrakları Eksik Olan Otobüsün Geçişine İzin Verilmedi

Ankara’daki 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmak üzere Malatya'dan yola kişilerin içinde bulunduğu otobüsün geçişine, evrak eksikliği nedeniyle izin verilmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmak üzere iki otobüsle Malatya’dan Ankara’ya doğru yola çıktı. Otobüsler, Polis Okulu önünde durduruldu. Polis yolcuların kimlik kontrolü yapıp, otobüsün evraklarını kontrol etti. Evrakları eksik olan bir otobüse yol izni verilmedi. CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz, olay yerine gelerek görevlilerle görüştü. Görevliler, bir otobüsün evraklarının tamam olduğunu ve gidebileceğini, diğerinin eksik olması nedeniyle yolculuğa izin veremeyeceklerini ifade etti.

Bunun üzerine açıklama yapan CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz, emniyet görevlilerinin rutin kontrol yapıldığını kendilerine ilettiklerini ancak, Cumhuriyet yürüyüşüne gidenlerin daha sıkı kontrol edildiği ve Ankara’ya gitmelerinin engellendiğini veya geciktirilmek istendiğini iddia etti.

Cumhuriyet yürüyüşünün iktidar tarafından engellenmek ve katılımın az sağlanması için iktidarın çaba gösterdiğini ileri süren Kiraz, haksız uygulama yapıldığını iddia etti .
Kaynak: İHA