Kuşadası’nda Cumhuriyet Yürüyüşü ve Şöleni Gerçekleştirilecek

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlamaları kapsamında Kuşadası’nda Cumhuriyet Yürüyüşü ve Cumhuriyet Şöleni etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Kuşadası’nda Cumhuriyet Yürüyüşü ve Şöleni Gerçekleştirilecek
Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıldönümü kutlamaları Kuşadası’nda 28 Ekim Pazar günü Saat: 13.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlanacak. Akşam saatlerinde ise Kuşadası Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde koro konseri düzenlenecek. 29 Ekim Pazartesi günü Sabah 09.00’da ise Kaymakamlık Makamı’nda tebriklerin kabulü gerçekleşecek. Saat: 10.00’da ise Özer Türk Stadyumu’nda resmi kutlamalar yapılacak. Saat: 19.00’daki Cumhuriyet Yürüyüşü için toplanma yeri bu yıl Kısmet Otel kavşağı olarak belirlenirken, Cumhuriyet Şöleni de Saat: 20.00’de Atatürk Meydanı’nda başlayacak. Havai fişek ve ışık gösterilerinin ardından, Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirilecek. Daha sonra sırasıyla Tolga Çandar ve Sebahat Akkiraz gibi ünlü isimler sahne alarak ücretsiz halk konserleriyle, Cumhuriyet Şöleni’ne renk katacak.

Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi tarafından görkemli şekilde kutlanacak Cumhuriyet’in 89. yılı için Kuşadası’nda hummalı bir çalışma yapılıyor. Kutlamalar nedeniyle Kuşadası’nda işyerleri ve evlere belediye tarafından ücretsiz olarak 10 bin adet bayrak dağıtılacak. Ayrıca, Kuşadası Belediyesi Kuşadası’nın en önemli ana arterlerinin başında gelen sahildeki Atatürk Bulvarı’ndaki tüm ev ve işyerlerinin ön cephelerine dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri asmaya başladı.

Bunun yanında Kuşadası Belediyesi tarafından 29 Ekim Pazartesi günü Kuşadası sahili boydan boya meşalelerle donatılacak, Atatürk Anıtı’nın etrafında da dev meşaleler yakılacak .
Kaynak: İHA