Babadağ, Atlamak İsteyenlerin Gözdesi Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü yamaç paraşütü pisti Babadağ'dan 6 aylık sezonda 58 bin kişi atlayış yaptı.

Geçtiğimiz yılın tüm sezonuna eş değer olan bu rakamlarla Babadağ'dan 1 milyon 374 bin TL gelir elde edildi. Fethiye'ye 20 yıl önce tatile gelen 2 paraşütçünün uçmak için tesadüfen bulduğu Babadağ, geçen zaman diliminde dünyanın önde gelen pistleri arasına girdi. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Babadağ, atlayış rakamlarıyla da adından söz ettiriyor. İşletmesi Fethiye Güç Birliği'ne geçen Babadağ, bölgedeki yamaç paraşütü sporuna katkı koymaya devam ediyor. 2 bin metre rakımlı Babadağ'dan bu yılın 6 aylık uçuş sezonunda 58 bin kişi atlayış yaptı. Geçen yılın aynı döneminden yüzde 15 fazla olan bu rakamın yılsonuna kadar 65 bin rakamına ulaşması bekleniyor. Fethiye Güç Birliği şirketi yönetim kurulu başkanı Akif Arıcan, Babadağ'ın dünyanın en önemli yamaç paraşütü pisti olduğunu rakamlarla gösterdiğini söyledi.

Arıcan, Babadağ mesire ve hava sporları merkezinden bu yılının 6 aylık turizm sezonunda yapılan atlayış sayısının geçen yılın tamamına eş değer olduğunu belirtti.

Babadağ’dan 57 bin 964 atlayış olurken, buna karşılık 1 milyon 374 bin lira gelir elde edildiğini aktaran Arıcan, "Biz bu yıl uçuş sayında en az yüzde 15’lik bir artış bekliyorduk. Ancak elde ettiğimiz veriler gösteriyor ki bu oranı aşacağımıza inanıyoruz. Bizim bu yıl yani 2012 yılındaki atlayış hedefimiz 60 bin kişiydi. Biz bu hedefimizi geçeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Babadağ'dan atlayış yapan kişi sayısını 300 bin rakamına ulaştırmak istediklerini anlatan Arıcan, bunun için de teleferik projesine büyük önem verdiklerini açıkladı.

Fethiye Güç Birliği olarak bütün enerjilerini teleferik projesi üzerine yoğunlaştırdıklarına dikkat çeken Arıcan, 2013 yılı sonunda Babadağ'a teleferikle çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.