Bozova İlçesinde Sel Sularına Kapılıp Kaybolan Kadını Arama Çalışmalarına Havanın Kararması Nedeniyle Ara Verildi

Bozova ilçesinde sel sularına kapılıp kaybolan kadını arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi.

Bölgede öğleden sonra etkili olan sağanağın ardından derelerin taşması üzerine Sinekli köyü yakınlarında sel sularına kapılan araçta bulunanların bir kısmı köylüler tarafından kurtarıldı. Kaybolan iki kadından birinin cesedine ulaşan ekipler, havanın kararması ve su seviyesinin düşmemesi üzerine çalışmalara sabaha kadar ara verme kararı aldı.

Traktörüyle araçta mahsur kalan 2 kişiyi kurtardığını belirten Cündi Demir, ''Aile kız isteme amacıyla köye gelmişti. Daha sonra köyden ayrıldılar. Bu sırada sağanak bastırınca mahsur kaldılar. Traktörle yetişip, 2 kişiyi iple sudan çıkarmayı başardık. Ancak 2 kadına ulaşamadık'' dedi.

Bu arada Atgüden köyü ile Sinekli köyü arasındaki güzergahta biriken sel suları nedeniyle yollar tahrip oldu. Kimi vatandaşlar evlerinin damına çıkarak bir süre suların çekilmesini bekledi. Yardım için bölgeye giden itfaiye ve sağlık ekipleriyle askerler de araçlarını bırakıp birkaç kilometre yürümek zorunda kaldı.

Çalışmaları görüntüleyen AA ekibi de arama kurtarma çalışmasının yapıldığı bölgeye yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra ulaşabildi.

Muhabir: Yasin Dikme / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA