Tahir Sarıkaya'nın bu sorusu THK Başkanı Yıldırım'ı zora soktu

Beyaz TV'nin sabah spikeri Tahir Sarıkaya, programına konuk aldığı Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım'ı bu sorusuyla zora soktu.

Tahir Sarıkaya'nın bu sorusu THK Başkanı Yıldırım'ı zora soktu
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programına bugün Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım konuk oldu. Programda kurum hakkında pek çok bilgi veren Yıldırım'ı Tahir Sarıkaya bir sorusuyla zora soktu.

Sarıkaya'nın, '2000'li yıllarda Türk Hava Kurumu'nda toplanan kurban derilerinin bir kısmı ile Bayramın 4'üncü günü alkollü gece düzenlendiği iddiası vardı. Bu doğru mu? ' sorusuna şöyle cevap verdi:

'BİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLÜT OKUTURUZ, İFTAR YEMEĞİ VERİRİZ '


'Ben onu bilmiyorum. Ben 2009'da Türk Hava Kurumu Genel Başkanı oldum. Bizim böyle işlerle alakamız yok. Biz Allah kabul ederse şehitlerimiz için mevlüt okuturuz, iftar yemeği düzenleriz. Biz bu işlerle uğraşırız, öyle işler bizi işimiz değil. Geçmişi sorgulamak da bana düşmez. Çünkü kendi denetleme kurulları var, devletimiz tarafından kontrol ediliyor. Ama Türk Hava Kurumu'nun böyle şeylere ihtiyacı yok, böyle şeyler yapmaz zaten. '

'YAPILDIYSA BİLE GEÇMİŞİ DEĞİŞTİREMEYİZ '


Bu sözler üzerine, 'Yani 2000'li yıllarda yapılmadı mı diyorsunuz? ' diye soran Sarıkaya'ya Yıldırım, 'Ben onu bilmiyorum ' yanıtını verdi. Osman Yıldırım, 'Ama biz bugün söylediklerimizi yapıyoruz. Ben geçmişi değiştiremem. Yapıldıysa bile kimse değiştiremez onu. Ama o dönemde böyle bir şey yapılıp yapılmadığı konusunda gerçekten bir bilgim yok ' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE