Bakan Şahin, Bayram Kutlamalarına Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gaziantep il protokolü, jandarma ve emniyet mensuplarının bayramını kutladıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Bakan Şahin, Bayram Kutlamalarına Katıldı
Bakan Şahin ve protokol üyelerinin ilk durağı, Jandarma Komutanlığı oldu. Burada askerlerle bayramlaşan protokol, daha sonra Polisevi’nde polis memurlarıyla bayramlaştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bayram ziyaretleri sırasında emniyet güçlerinin ülke için önemine değindi.

Bakan Şahin ve beraberindekiler Polisevi’ndeki bayramlaşmanın ardından İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen ‘Halkla Bayramlaşma Töreni’ne katıldı.

Burada bayramların önemine vurgu yapan Bakan Şahin, “Mübarek Kurban Bayramı, bizim açımızdan inancımız gereği çok önemli; hikmeti, sembolü, değeri ve kıymeti var. Kurban Bayramı'nın özelde anlamına baktığınız zaman manevi anlamına bir teslimiyet, bir sadakat, bir fedakarlık var. Bu değeri iyi bilerek, bu değeri özümseyerek, çocuklarımıza, gençlerimize bunun anlamını geleceğe taşıyarak bayramlaşmayı çok önemsiyorum. Bayramlar, özellikle gördüğünüz gibi herkesin birlik ve beraberliğini güçlendirdiği günler. Yetim ve yaşlının hakkının, hukukunun korunduğu günlerdir. Bu güzel duyguları güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Bayramlaşma töreninin ardından Bakan Şahin ve beraberindekiler, geçtiğimiz günlerde Hakkari’de şehit düşen Özel Hareket Polisi Ertuğrul Polat’ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Polat ailesinin acısını paylaşan Bakan Şahin, kendilerine başsağlığı diledi. Şahin ve protokol üyeleri daha sonra Gaziantepli diğer şehitlerin ailelerine bayram ziyareti gerçekleştirdi .
Kaynak: İHA