Öldürülen İşadamının Cinayetten Aranan Kardeşi Yakalandı

Tuzla'da kalaşnikofla öldürülen işadamı Nizamettin Aytemiz'in cinayet suçundan aranan kardeşi, polis tarafından yakalandı.

Şahsın evinde duvarın içine gizlenmiş 2 adet el bombası ele geçirildi.

Pendik Sidoma Otel Müdürü T.T, işadamı Nizamettin Aytemiz'in ölümünün ardından otel sahibi olan Mehmet A.'nın (42) kendisini tehdit ettiğini söyledi.

İddiayı soruşturan polis, Mehmet A.'yı gözaltına almak için otele baskın yaptı. Gözaltına alınmamak için otelin çatı katına saklanan Mehmet A, Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda gözaltına alındı.

Polis Mehmet A’nın Ümraniye’de kaldığı evde de aramalar yaptı. Yapılan aramalarda evin adeta bir sığınağa çevrildiği görüldü.

Binanın terasında ve bodrum katında titiz bir arama yapan polis, duvarın içine gizlenmiş iki adet el bombası buldu. Bombaların duvarda çukur açılarak yerleştirildiği ardından da sıvayla kapatıldığı görüldü.

Mehmet A.'nın 14 Temmuz 2006 yılında Rize'de Osman Kıvrak adlı kişiyi öldürdüğü ve yaralı olarak kaldırıldığı hastaneden 18 Temmuz'da Firar ettiği öğrenildi. Hakkında 6 ayrı suç dosyası bulunan Mehmet A.'nın, 2008 yılında intihar ederek hayatını kaybeden işadamı Hayati Kamhi'ye "şantaj" iddiasıyla da arandığı da belirtildi. Polis tarafından işlemleri tamamlanmasının ardından Mehmet A., çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA