Cep Telefonu Hırsızları Güvenlik Kamerasına Takıldı

Avcılar’da müşteri kılığında girdikleri telefon bayisinden 4 bin TL değerinde iki telefon çalarak kaçan 2 şahıs, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Olay, Avcılar’da bir telefon bayisinde sabah saat 10.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, işyerine müşteri kılığında giren 2 şüpheli, tezgahtaki cep telefonlarını inceledikten sonra şarj cihazı satın almak istediklerini söyledi.

Şüphelilerden biri çalışanları oyalarken, diğer şüpheli tezgahın arkasına geçerek çekmeceyi açıp, 4 bin TL değerindeki iki adet telefonu alarak cebine soktu. Şüpheli, daha sonra hiçbir şey olmamış gibi işyerinden ayrıldı. İçeride kalan diğer şüpheli ise, sipariş ettiği şarj cihazını aldıktan sonra işyerinden ayrıldı. Olay akşam saatlerinde işyerinde yapılan sayımda ortaya çıktı. Bunun üzerine güvenlik kameralarını inceleyen işyeri sahibi Cafer Şahin, hırsızları teşhis etti. Olayı polise bildiren Şahin, şüphelilerin bir an önce yakalanması için kamera kayıtlarını da polise teslim etti.

İşyeri sahibi Cafer Şahin, “Saat 12.30 sıralarında iki kişi geldi. Önce telefonlara baktılar. Daha sonra şarj cihazı var mı dediler. Biz de var diyerek şarj cihazı vermek için tezgahın başından ayrıldık. Ayrılınca tabi telefonları almışlar, biz tabi aldıklarını görmedik. Daha sonra iPhone S modeli iki telefonu almışlar. Tabi bunlar pahalı cihazlar” dedi.

Olayı akşam saatlerinde fark ettiklerini anlatan Şahin, “Biz olayı akşamüzeri fark ettik. Cihazlara baktık cihazlar yok. Sonra görüntüleri izledik ve o şahısların aldığını gördük. Tabi bu tür hırsızlık olayları şimdiye kadar olmuştur ve oluyordur. Bu bize büyük bir ders oldu. Bundan sonra çok daha dikkatli olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA