İşadamı Osman Bakırcı'dan Şırnak’a Eğitim Kurumu Seferberliği

Şırnak’ın Uludere ilçesinde bulunan Şenoba beldesine ve Yemişli köyüne birer anaokulu yaptıran işadamı 5 okul daha yapma sözü verince Şırnaklıların takdirini kazandı.

İşadamı Osman Bakırcı Şenoba ve Yemişli halkının sevgisi ile karşılaştı. Şırnaklılar tarafından sosyal paylaşım sitelerinde övgü yağmuruna tutuldu. Vatandaşların artık Osman ağabey olarak gördüğü ve eğitime verdiği önemden dolayı takdir ettikleri Bakırcı, belde ve köy okullarındaki eksiklerinde giderilmesi için elinden geleni yapmaya söz vermişti. Ziyaret esnasında çocuklarla tek tek ilgilenen Bakırcı, burada yaşadığı deneyimi diğer iş adamlarıyla da paylaşacağını, buralara bu tür yardımların yapılmasını sağlayacağını kaydetti.

Köylerine yapılan okul ve yardımlardan dolayı Osman Bakırcı'ya minnettar olduklarını belirten Yemişli köyü muhtarı Reşit Yakut, “Biz her şeyden önce çocuklarımıza bu imkânları tanıyan Osman Bey'e minnettarlığımızı iletmek istiyoruz, Osman Bey’in tek başına buralara kadar gelmesi de ayrı bir mutluluk, kendisi bize olan yakınlığını bir kez daha göstermiş oldu onu tanımaktan ve ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz kendisine bu hizmetlerinden dolayı bütün köy halkı adına teşekkür ediyoruz.” dedi.