Gaziantep Şehir Tiyatrosu Meraki İle Perde Diyor

Gaziantep Şehir Tiyatrosu 2012-2013 sezonunda perdelerini Meraki adlı oyun ile açıyor.

Gaziantep Şehir Tiyatrosu Meraki İle Perde Diyor
Sanayisi ile ünlenen Gaziantep’in bu unvanını ‘Kültür Kenti Gaziantep’ değeri ile taçlandıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin kültür ve sanat yaşamına katkılar sunmaya devam ediyor.

Gaziantep’in kabuk değiştirdiğini, 8 yıldan buyana kentte kültür ve sanat yaşamının canlanması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, “Gaziantep’te yaşanan değişim her alanda gözlemlenebilir artış göstermekte. Kentin sanayisi ile elde ettiği ünü, bugün tarihi, kültürel değerleri ile taçlanmış durumda. Bu kadar aktif bir kentte yaşanan canlılığın olmazsa olmazlarının başında kültürel ve sanatsal etkinliklerin olduğunu hep ifade ettik. Gaziantep’e kazandırdığımız kültür merkezleri, şehir tiyatrosu ve diğer sosyal mekânların yanında düzenlediğimiz festivaller, sanatsal etkinlikler kent yaşamına kalite ve canlılık getirdi” dedi.

“2006 yılında kurduğumuz Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, merkezde ve ilçelerde sergilediği oyunlarıyla on binlerce izleyiciye ulaştı. İlk kurulduğu zaman Gaziantep halkından büyük ilgi gören Şehir Tiyatromuza olan ilgi bugün de artarak devam ediyor” diyen Marangoz, şöyle devam etti: “Gaziantep’in sosyal ve kültürel yaşamına yön veren kurumlardan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sezona eğlenceli bir oyunla merhaba diyor. Ahmet Vefik Paşa’nın Meraki adlı oyunu 22 Ekim Pazartesi günü seyircisiyle buluşuyor. Yönetmenliğini Zeki Gürdal Karaoğlu’nun yaptığı oyun, bir Moliere uyarlaması. Geleneksel Tiyatromuzun unsurlarıyla bezenmiş oyunda canlı müzik de kullanılıyor. Seyircisine eğlenceli bir saat vaat eden oyunun dekor kostüm tasarımı yine Zeki Gürdal Karaoğlu ve Gürkan Karaoğlu’na ait. Oyunda, Gaziantep seyircisinin yakından tanıdığı Gürkan Erarslan ve Hazal Kaya’nın yanı sıra, Gülhatun Kutlay, Murat Deniz, Müyesser İncenar, Elif İstem İnal ve Ayşe Sevil Atıcı rol alıyor.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, oyunun her Pazartesi ve Salı günleri Onat Kutlar sahnesinde 20.00 de sergileneceğini, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun bütün oyunları gibi Meraki oyunun da ücretsiz olarak seyircisiyle buluşacağını kaydetti .
Kaynak: İHA