Doğanhisar'da ''1. Ulusal Doğanhisar ve Çevresi Tarih, Kültür ve Turizm Sempozyumu'' Düzenlenecek

Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek Yüksekokulu ve Doğanhisarlılar Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa, ''1. Ulusal Doğanhisar ve Çevresi Tarih, Kültür ve Turizm Sempozyumu'' düzenlenecek.

Doğanhisarlılar Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Tarı, yaptığı yazılı açıklamada, sempozyumun Doğanhisar'ın unutulmaya yüz tutmuş tarihi dokusunun ortaya çıkmasında önemli bir rol üstleneceğini belirtti.

Doğanhisar'ın gündemde tutulması, değerlerinin hatırlanması ve her yönüyle ele alınması amacıyla Üniversiteyle birlikte sempozyumu düzenlediklerini dile getiren Tarı, sempozyumda sunulan bildirilerden oluşan kitabın, günümüze ve gelecek nesillere ışık tutacağını kaydetti.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tuş ise 3 gün süresince 9 oturum halinde gerçekleştirilecek sempozyumda sunuların 5 ana başlıkta verileceğini aktardı.

Doğanhisar'ın fiziki mesafe bakımından Konya kent merkezinden oldukça uzakta olduğuna dikkati çeken Tuş, şunları kaydetti:

''Gözden uzak olan gönülden de ırak olur. Ancak Doğanhisar gözlerden uzak olmasına rağmen doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürü başta olmak üzere birçok yönüyle tanınmaya değer bir şehir. İşte bu sempozyum, Doğanhisar'ı bir çok yönüyle gündeme taşıyacak.''

Sempozyumun açılışı, 5 Ekim Cuma günü Doğanhisar Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de yapılacak.

6-7 Ekim tarihlerinde ise Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde devam edecek.

Sempozyumda, ilçenin tarihi başta olmak üzere folkloru, el sanatları, mutfak kültürü, göç ve sosyal değişimi, doğal çevresi, jeolojisi ve turizmi ele alınacak.

Muhabir: Basir Gülüm

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA