Başkan Ok'tan Ölümle Tehdit Eden İşadamına: Sakın İşini Yarım Bırakmasın

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, eski MHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı işadamı Hüseyin Şahingiray'ın bugün kendisini darp edip ölümle tehdit ettiğini iddia etti.Ok, "Ona tavsiyem İnşallah yarım bırakmaz. Bizler bu memleketin çocuğuyuz. Doğduğum, büyüdüğüm yer belli, atalarımız belli. Bizi öldürme işlemi olaki yarım kalmasın. Her kim ne yapacaksa işini temiz yapsın, yarım bırakmasın." dedi.

Başkan Ok'tan Ölümle Tehdit Eden İşadamına: Sakın İşini Yarım Bırakmasın
Balıkesir Belediye Başkanı Ok, olayla ilgili Belediye Meclis salonunda basın toplantısı düzenledi.

Olayın bugün saat 14.00 civarında makamında meydana geldiğini belirten Başkan Ok, "Makamımda bir grup vatandaşla görüşme yaparken, tam eşkiya tabiriyle baskına uğradık. Makamımda 4 -5 bayan, bir erkek misafirlerim vardı. Onlarla görüşmem bittikten sonra onları uğurlarken Hüseyin Şahingiray isimli şahıs ve adamları tam eşkiya usuluyla makam odama girdiler. Bu oda devleti ve Balıkesir halkını temsil etmektedir. Bu şahıs daha girer girmez masamın önündeki koltuğa oturdu. Ben ayaktaydım. Bana küfür ve hakaretler içeren sözlerle saldırıya başladı.

Bu tarzla kensiyle görüşemeyeceğimi ve bu tarzın kendilerine yakışmadığını ifade ettim. Eğer böyle devam ederse kendileriyle görüşmeyeceğimi ve dışarıya çıkmasını istedim. Bunun üzerine elini beline attı. Eli bele atmanın kamuoyu ne olduğunu bilir. Güya silah gösterisi yapacak. Bu sırada kendisiyle gelen bir kişi beni darp etti." dedi.

Makamına gelenlerin dört kişi olduklarını ifade eden Başkan Ok, koruma bulundurmadığını ve bundan sonra da böyle bir talebinin olmayacağını bildirdi. Şahısların davranışlarından şüphelenen sekreterinin hemen Özel Kalem Müdürüm Naim Aladağ'ı aradığını belirten Başkan Ok, "Olayı duyan arkadaşlarım odama gelerek kendilerini siper edip beni darp etmelerini engellediler. Bunun üzerine bu eşkiya tabiri saldırının karşısında hızla belediye başkan yardımcılarımın bulunduğu odalara doğru gittim. Sekreterlerime polise haber vermelerini istedim. Bunlar kavga ve saldırı niyetiyle geldikleri için Özel Kalem Müdürüm ve bir arkadaşımızı darp ederek geliyorlardı. Şahıslar bağırarak bana, 'Saat 5'ten sonra siz öldünüz, bittiniz. Siz öleceksiniz, öldürüleceksiniz.' Bu çirkin manzaraları görmemek için başkan yardımcılarımdan birinin odasına girdim. Bu sırada Başkan Yardımcım Tuna Aktürk Bey'i de darp edip, saldırdılar. Bu sırada Hüseyin Şahingiray isimli şahıs, sandalye ile camları kırdı. Böyle üzücü bir olay yaşadık. Üç buçuk yıl oldu belediye başkanı olalı, böyle bir olay yaşamadım." diye konuştu.

Koruma olmadan tek başına 24 saat dolaştığını anlatan Belediye Başkanı İsmail Ok, bundan sonra bu konumunda bir değişiklik olmayacağına dikkat çekti. "Bizden önceki dönemde bunlar belediyenin hangi mekanlarını aldığını Balıkesir kamuoyu iyi biliyor. Bu şahsın kim olduğuyla ilgili bir yorumda bulunmayacağım." diyen Başkan Ok, şöyle devam etti: "Bizler bu yola çıkarken her türlü saldırıya hazırlıklıydık. İkitidardan, değişik çıkar odaklarından, çeteler ve mafya bozuntuları tarafından saldırıya uğrayacağımızı biliyorduk. Bundan sonraki duruşumuzda asla zerre kadar değişim olmayacaktır. Bu Hüseyin Şahingiray, şahsım ve arkadaşlarımı öldüreceğini söylüyor. Sadece bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Ola ki yarım bırakmasın. İnşallah yarım kalmaz. Bizler bu memleketin çocuğuyuz. Doğduğum, büyüdüğüm yer belli. Atalarımız belli. Bizi öldürme işlemi ola ki yarım kalmasın. Bizler sadece Allah rızası için bu yüce Türk milletine hizmet için buraya geldik. Her kim ne yapacaksa işini temiz yapsın, yarım bırakmasın." Şahısların geliş sebepleriyle ilgili kendisine bir şey söylemediklerini aktaran Başkan Ok, kavga için geldiklerini söyledi.

Toplu Taşıma Merkezi'nde Kervansaray isimli bir kafe bulunduğunu söyleyen Başkan Ok, "Bizden önce orası bu şahıslara verilmiş. Bunlar işletiyor. Bu şahısların arkadaşlamızdan talepleri olmuş. Burası Burger King haline getirilmiş. Yer belediyenin. Belediye onay vermeden orası devredilemez. Burası dağ başı değil. Bir başka şahsa devrediyorlar. Bununla ilgili işlemlerden olduğunu tahmin ediyorum. Ayrıca bir yıl önce bu şahıs ve hapiste olan ortağı bana geldiler. Burasını benzinlik yapmak istediklerini söylediler. Ben de asla böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimi ve eskiye dönemeyeceğimi söyledim. Biz Allah'tan korkuyoruz. Allah'tan korkan kuldan korkmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Olayın olduğu başkanlık katında güvenlik kamera sisteminin bulunduğunu belirten Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bizden önce kamera vardı. Ama demode olmuş. Kayıt yapmıyor. Sadece o anı gösteriyor. Yeni kamera sistemi için arkadaşlarımız ihale için çalışıyor." dedi.

Konuyla ilgili adı geçen şahıslardan açıktan para istediği yönünde bir soru üzerine Başkan Ok, "Bu üzerimdeki takım elbise oğullarımın sünnetinden kalma. 14 yıldır giyiyorum bu elbiseyi. Rüşvet yiyen kimse bu elbiseyi sırtında taşımaz. Bizi parayla satın alacak dünyada bir güç yok. Bizim dönemimizde Kipa'dan 4.5 milyon lira bağış alındı. Bir Acı Kahve dahi rüşvet amaçlı asla kimseden istemeyiz. Bu işyeri ile ilgili yasalar ne diyorsa onu yapacağız." diye cevap verdi .