Şehit Kuzucular'ın Ailesine ''Şehadet Belgesi'' Verildi

Şırnak'ta mayın patlaması sonucu şehit olan Şarkışlalı Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın ailesine ''Şehadet Belgesi'' verildi.

Vali Zübeyir Kemelek, eşi Zehra Kemelek, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, eşi Nilüfer İlter, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, şehidin Akçakışla beldesindeki baba evini ziyaret etti.

Şehidin babası Kazım ve annesi Rahime Kuzucular ile bir süre sohbet eden Kemelek ve beraberindekiler, ailenin sıkıntılarını dinledi.

Vali Kemelek, şehit Kuzucular'a Allah'tan rahmet, ailesine ise sabır dileyerek, ''Şehadet Belgesi''ni teslim etti. Kemelek ve beraberindekiler, daha sonra şehidin kabri başında dua etti.

Şarkışla'da da temaslarda bulunan Kemelek, Kaymakam Gül ve Belediye Başkanı Gültekin'den ilçe hakkında bilgi aldı. Kemelek, Garnizon Komutanlığının boşaltılan lojmanlarını da inceledi.

Şırnak'ta Kato Dağı'nda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar sırasında, 8 Ağustos'ta teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu 27 yaşındaki Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular şehit düşmüştü.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Muzaffer Akyüz

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA