Kurul, Bassae Holding Bv Tarafından Boyner Bireysel Ürünler Satış ve Pazarlama Aş İle Bofis Turizm ve Ticaret Aş'nin Kontrollerinin Devralınması İşlemine İzin Verdi

Rekabet Kurulu, Bassae Holding BV tarafından Boyner Bireysel Ürünler Satış ve Pazarlama AŞ ile Bofis Turizm ve Ticaret AŞ'nin kontrollerinin devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan kurul kararlarına göre, Unitim Marka Mağazacılık AŞ'nin işlettiği 2 Ralph Lauren mağazasının kontrolünün Ralph Lauren Holding BV Türkiye tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Aquanova International Holdings BV ve Bellaria Holding Ltd'nin sahibi olduğu Eurodrip SA'nın yüzde 67,5 oranında hissesinin Paine&Partners LLC'nin bir fonu tarafından devralınması işlemine de izin verilmesi kararlaştırıldı.

Kurul, Lusail International Media Company tarafından Çalık Holding AŞ kontrolündeki Turkuvaz Aktif Televizyon Prodüksiyon AŞ'nin yüzde 25 oranında hissesinin devralınması yolu ile Turkuvaz Aktif Televizyon Prodüksiyon AŞ üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi işlemine de izin verdi.

Kurul'un birleşme ve devralmalara ilişkin verdiği diğer kararlar şöyle:

-Penti Çorap Sanayi ve Ticaret AŞ, Penti Giyim Ticaret AŞ ve Penti World SARL hisselerinin tamamını devralacak olan Penca Tekstil Çorap Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin yüzde 30'unun Retail Mena Holdings SARL tarafından devralınması ve Penca Tekstil Çorap Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin tam kontrolden ortak kontrole geçmesi işlemine de izin verildi.

-Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Yılmaz Beton Sanayi ve Ticaret AŞ ve Yılmaz Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait bazı mal varlıklarının devralınması işlemine izin verildi.

-Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ ile Milta Turizm İşletmeleri AŞ arasında ortak gayrimenkul projeleri geliştirilmesi amacıyla Kandilli Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Yönetim ve Ticaret AŞ ticari unvanlı ortak girişimin kurulması işlemine izin verildi.

-Validus Holdings Ltd. tarafından, Flagstone Reinsurance Holdings SA'nın ihraç edilmiş ve tedavülde olan bütün hisselerinin satın alınması suretiyle kontrolünün devralınması işlemine izin verildi.

-Kedrion S.p.A., Betaphar İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ ve Mahmut Arslan'ın ortak kontrolünde plazma türevi ürünlerin üretimi, pazarlanması ve dağıtımı alanında faaliyet gösterecek Kedrion Betaphar Biyofarmasötik İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ unvanlı ortak girişimin kurulması işlemine izin verildi.

-İllions Tool Works tarafından kontrol edilen Wilsonart International Holdings LLC'nin yüzde 51 oranında hissesinin ve kontrolünün, Clayton Dubilier&Rice LLC tarafından yönetilen CD&R Wimbledon Holdings III LP'ye devri işlemine izin verildi.

-Linde Material Handling GmbH'nin Hidrolik Faaliyetleri İş Kolunun Weichai Power Co. Ltd. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

-Kinetek Group Inc.'in ihraç edilmiş ve tedavüldeki oy hakkı veren bütün menkul değerlerinin Nidec Corporation tarafından devralınması işlemine izin verildi.

-Bassae Holding BV tarafından Boyner Bireysel Ürünler Satış ve Pazarlama AŞ ile Bofis Turizm ve Ticaret AŞ'nin kontrollerinin devralınması işlemine izin verildi.

-Menfi tespit ve muafiyet-

Rekabet Kurulu, Roche Müstahzarları Sanayi AŞ ile Sistem Sağlık Araç ve Gereçleri Ecza Deposu Tic. Paz. Ltd. Şti. arasında imzalanan ''Münhasır İhale Deposu Sözleşmesi''ne 5 yıl için tanınmış olan bireysel muafiyetin yenilenmesi talebi üzerine yaptığı incelemeyi tamamladı. İnceleme sonucunda, Roche Müstahzarları Sanayi AŞ ile Sistem Sağlık Araç ve Gereçleri Ecza Deposu Tic. Paz. Ltd. Şti. arasında imzalanan söz konusu sözleşmeye bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.

Muhabir: Bülent Karaaslan

Yayıncı: Zülal Eser
Kaynak: AA