İspanya’da Binlerce Kişi Eğitim Bakanı’nın İstifasını İstedi

İspanya’da üç gündür devam eden eğitim grevinin son gününde öğrenciler ve veliler, Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Jose Ignacio Wert’in istifasını talep etti.

İspanya’da Binlerce Kişi Eğitim Bakanı’nın İstifasını İstedi
Başkent Madrid’in Neptun Meydanı’ndan Eğitim Bakanlığı’na yürüyen binlerce gösterici, eğitimde yapılan kesintileri protesto etmenin yanısıra Bakan Wert’e “bir an önce istifa et” çağrısı yaptı.
“Wert, istifa, halk seni istemiyor” ve “Frankocu eğitime hayır” gibi sloganlar atan protestocuların önünde pankart taşıyan 5-6 yaşlarındaki çocukların bulunması dikkat çekti. Protestoları başlatan Öğrenci Birliği katılımcı sayısını 100 bin kişi olarak verdi. Öğrenci Velileri Dernekleri Konfederasyonu (CEAPA), Perşembe günü velilere çocuklarını okula göndermeme çağrısı yapmış ve bu ülke tarihinde bir ilk olmuştu. “Mücadele haftası” olarak adlandırılan eğitim grevine CEAPA’nın yanısıra UGT, CCOO ve STES gibi ülkenin en büyük işçi sendikaları da destek verdi.Organizatörler eğitimdeki genel greve katılımın yüzde 75-80 ile başarıya ulaştığını öne sürerken, Bakanlık bu rakamın yüzde 23 olduğunu açıkladı.