Mazlumder'den Fotoğraf Sergisi

Mazlumder Kayseri Şubesi tarafından Arakan ve Suriye’de yaşanan olayları anlatan bir fotoğraf sergisi açıldı.

Mimar Sinan Parkı önünde 28 fotoğrafın yer aldığı ‘Arakan ve Suriye’deki İnsanlık Vahşeti Fotoğraf Sergisi’ bir sergi açıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Mazlumder Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın, “Hint kıtasının doğusunda bugün bir insanlık dramı yaşanıyor.” dedi.

Calasın, “Yüz binlerce mazlum Müslüman zalim BURMA yönetiminin baskıları sonucu anavatanlarından zorla koparılarak birçoğu da yollarda telef olarak Bangladeş’e sığınmak zorunda kalıyorlar. Aylar öncesinde başta İHH olmak üzere sivil yardım kuruluşlarının bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekmesi sonucu Türkiye hükümetinin olaya el atması ve Emine Erdoğan’ın bölgeye yaptığı anlamlı ziyaret Arakanlı Müslümanların dramını dünya kamuoyuna duyurdu.” şeklinde konuştu.

Mazlumder Kayseri şubesi olarak Arakan’da yaşanan olayları bir kez daha gündeme getirmek istediklerini söyleyen Calasın, “İnsanlık dramını bir kez daha Kayseri insanımızın gündemine taşımak için 24 Ekim Arife gününe kadar devam edecek Arakan’da İnsanlık Dramı fotoğraf sergimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrıca sergimizin açık kaldığı süre içinde burada hazır bulunacak yardım kuruluşlarımıza vatandaşlarımız Arakan için kurban bağışlarını makbuz karşılığı bağışlayabilirler.” ifadelerinde bulundu .
Kaynak: İHA