CHP’den “Belde Belediyeleri” Kapanmasın Seferberliği

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, belde belediyelerinin kapanmaması için başlattığı seferberliğe iktidar ve muhalefet partilerinin belediye başkanlarını da dahil etti.

CHP’den “Belde Belediyeleri” Kapanmasın Seferberliği
Cumhuriyet Halk Partisi'nin, belde belediyelerinin AK Parti tarafından hazırlanan Bütünşehir yasa tasarısı ile kapatılacak olmasına karşı tüm ülkede başlattığı çalışma sonrasında, en hareketli günler İzmir’de yaşanıyor. Partisinin bu konudaki görüşünü ve yasanın getireceği sıkıntıları her fırsatta kamuoyu ile paylaşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, geçen Pazar günü CHP’li Belediye başkanlarının bulunduğu beş belde de yaptıkları referandumun ardından şimdide AK Parti, MHP ve DP’li Belde başkanlarını ziyaret ederek yasanın çıkmaması için destek istedi.

CHP’li olmayan Belde belediye başkanlarının görevde bulunduğu, Yenişakran, Zeytinalan, Yenikent, Ayaskent, Göçbeyli, Bölcek ve Çandarlı belediye başkanlarını ziyaret eden Ali Engin, çıkarılmak istenen yasanın iktidar veya muhalefet ayrımı yapmadan tüm belde belediyelerinin kapatılmasını, halktan hizmetin uzaklaştırılmasını ve yeni hizmetin gelmesini engelleyeceğini belirtti.

AK Parti’li Demokrat Partili ve MHP’li belediye başkanlarının hizmet verdiği beldeleri ziyaret eden Engin, şunları söyledi: "Bu ziyaretlerde sevinerek gördük ki, tüm belediye başkanları bu yasa tasarısından rahatsız ve belediyelerinin kapanmaması konusunda bizimle fikir birliği içinde. Belediye başkanlarımızda kendilerinin büyük emek harcayarak verdikleri hizmetlerin karşılığının bu olmaması gerektiğini düşünüyor. Ziyaret ettiğim hiçbir belediye başkanımız, 'evet belde belediyeleri kapanmalı' demedi. Üstelik bu yasa sonrası büyükşehir sınırına dahil olacak beldeler, kendilerinden neredeyse yüzlerce kilometre uzaktaki bir yerden hizmet gelmesini bekleyecek. Ne halk, ne muhalefet ne de İktidar partisi belediye başkanları belediyelerinin kapanmasını istemedi. Bu yasanın halka rağmen, seçilmişlere rağmen çıkarılmaya çalışılması diktatörlükten başka bir şey olamaz." CHP’li belediyelerin dışındaki belde belediyelerinde yapacağı referandum için başkanlardan destek istediklerini anlatan Ali Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: "bu referandumun kendileri ve temsil ettikleri belde halkı için hayati önemi olduğunu anlattık. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti ve bu konuda partiler üstü bir çalışma sergilediğimizi herkese göstermiş olduk. Bizim için önemli olan, halka hızlı hizmet götürülmesidir. Tüm çabamız nerede yaşıyor olursa olsun tüm vatandaşlarımıza hizmetin hak ettikleri şekilde ulaştırılmasıdır. Bunun için Belde belediyeleri kapanmamalı ve AK Parti halkın sesine kulak vererek bu inadından vazgeçmelidir. "
Kaynak: İHA