Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Demirkol^dan Açıklama

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, il müdürlüğü olarak müracaat endeksli uygulamalar dışında vatandaşların evlerine giderek incelemeler yapacaklarını belirtti.

Demirkol, yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kuruluşunun üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçtiğini belirterek, ilçelerde teşkilatlanmaların büyük bir hızla devam ettiğini ifade etti.

Nüfusu 50 bin ve üzerinde olan yerleşim yerlerinde ilçe müdürlükleri kuracaklarını dile getiren Demirkol, şunları kaydetti:

''Adıyaman ilimizde Kahta, Besni ve Çelikhan'da Müdürlüklerimiz ve Sosyal Hizmetler Merkezi kurulması öngörülmüştür. Nüfusu 50 bin ve üzeri olan yerleşim birimlerinde hizmetlerimizi vatandaşın daha rahat ulaşabileceği seviyeye getirmek amacıyla ilçe yapılanmalarımız önemli bir yer almaktadır. Amacımız müracaat endeksli uygulamaların dışında bizzat vatandaşın evine giderek, yaşam ortamında incelemeler yaparak arz talepli hizmet odağına geçmek. Bu anlamda ekiplerimize katılacak yeni personellerimiz ve halen görev yapan personellerimizle birlikte bundan böyle müracaat endeksli değil hizmet ve alan taramalı sistemle vatandaşlarımızın sorununa müdahale edip daha çok koruyucu önlemlere ağırlık vereceğiz.''

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA