SÜ'de ''Yenilenebilir Enerji Kaynakları'' Konferansı

Selçuk Üniversitesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Lisanssız Elektrik Üretimi ve Güneş Enerjisi Santrali konularında konferans düzenlendi.

SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan, SÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Gülce, enerji konusunun çağın en önemli konularından biri olduğunu söyledi.

Dünyanın elektrik ihtiyacının yılda yüzde 4 oranında arttığını belirten Gülce, bu ihtiyacı karşılamakta olan fosil yakıt rezervlerinin de çok daha hızlı şekilde azalma gösterdiğini vurguladı.

Fosil yakıtların kullanımıyla karbon, azot ve kükürt asitlerinin atmosferde oluşturduğu hava kirliliği sonucunda insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Gülce ''Artık dünyada enerji açığının kapatılmasında dikkatler yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldi'' dedi.

Medaş Enerji Grup Müdürü Muammer Öztürk ise yenilenebilir enerjinin ülkede teşvik edilebilmesi için lisanssız elektrik üretimiyle ilgili bir kanun çıktığını, burada da yenilenebilir elektrik üretimine ağırlık verilmekte olduğunu kaydetti.

Medaş Turizm Ortağı IBC Solar Şirketi Proje Müdürü Sağdık Verdioğlu da Güneş Enerjisinden Elektrik Üretilmesine İlişkin Teknik Hususlar ve Donanım hakkında sunum yaptı.

Verdioğlu, yaptıkları projelerin maliyetinin yüzde 45'ini panellerin oluşturduğunu, bu panellerin ham maddesinin de silikon olduğunu söyledi.

Medaş için gerçekleştirilen projenin 3 bin 500 metrekarelik alana uygulandığını aktaran Verdioğlu, kurulumda 864 adet panel kullanıldığını dile getirdi.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA