Uşak’ta 56 Çiftçiye 224 Baş Gebe Düve Dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürüttüğü “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” kapsamında Sivaslı ilçesinde Pınarbaşı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına 224 baş gebe düve dağıtıldı.

Uşak’ta 56 Çiftçiye 224 Baş Gebe Düve Dağıtıldı
Gebe düve dağıtım törenine; Vali Mehmet ufuk Erden, Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçeli, Sivaslı Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Güngör, il genel meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden, tarım ve hayvancılığın önemine değinerek gıda sektörünün her geçen gün büyük bir sektör haline geldiğini buna bağlı olarak da kırsal alanda yapılan et ve süt üretiminin, üreticiye önemli ekonomik katkı sağladığını dile getirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Güngör, törende gebe düve alımı, işletme binası yapımı, süt soğutma tankı ve süt sağım tankı alımı için kooperatife toplam 1 Milyon 761 bin TL kredi desteği verildiğini söyledi.

Kooperatiflerin çiftçiler tarafından kurulan ve yönetilen demokratik kuruluşlardan olduğunu belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, “Çiftçilerimiz, kooperatifler sayesinde küçük sermayeler ile büyük işler başarabilmektedirler. Kooperatifler ürün pazarlama, kredi temini ve en önemlisi birlikte hareket etme olgusuna önemli katkılar sağlamaktadır. Kooperatif çatısı altında birlikte hareket eden çiftçilerimiz hem kendileri için hem de ülke ekonomisi için büyük katkılar sağlamaktadırlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında uygulanan bu projenin kooperatif üyelerine ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Pınarbaşı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 56 ortağına 4 er baş olmak üzere toplam 224 adet gebe düve dağıtıldı .
Kaynak: İHA