Alaplı’da 11 Kişilik Son Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan son hacı kafilesi düzenlenen bir törenle uğurlandı.

Alaplı’da 11 Kişilik Son Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı
Alaplı’da hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan 11 kişiden oluşan Son hacı kafilesi düzenlenen bir törenle uğurlandı. Alaplı Merkez Camisi önünde düzenlenen tören Alaplı ilçe Müftü Vekili Osman Fatih Eryiğit, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Alaplı Müftü Vekili Osman Fatih Eryiğit, kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının haclarının kabul olmasını diledi. Hacı adaylarından hem kendileri hem de Müslümanlar için dua etmelerini isteyen Eryiğit, “Bugün burada 11 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurlamak için toplandık. Cenabı Allah onlara en güzel şekilde gidebilmeyi ve dönmeyi nasip etsin. Cenabı Allah bu büyük ibadetleri yapmak isteyip de imkan bulamayan tüm Müslümanlara nasip eylesin, Hac ibadetleri bir Ömre Bedel ibadetlerdir. Ben hac yaptım demek, ben Allah yolunda hacca gittim, hem her imkanım nispetinde harcama yaptım, hem bedenen kendimi verdim. Evlatlarımı ve sevdiklerimi bıraktım, uzak diyarlarıma ama benim diyarım olan Mekke’ye Medine’me gittim orada hep günlerce Allah diyerek yürüdüm, koştum, döndüm, orada günlerce sana niyazda bulundum. Benim işlediğim günahlarımdan dolayı beni affet diyen bir Müslüman inşallah Allah’ın rahmetine mazhar olacaktır inşallah bu vesile ile hac ibadeti için kutsal topraklara giden hacı adaylarımızın Allah hac ibadetlerini ve dualarını kabul etsin” dedi.

Konuşmaların ardından Müftülük ilahi korosu tarafından ilahiler okundu, dualar edildi. Törende hacı adayları yakınları tarafından gözyaşları içinde kutsal topraklara uğurlandı .
Kaynak: İHA