Yabancı Şairlerden Öğrencilere Şiir Ziyafeti
"3. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali" çerçevesinde 2’si yabancı 5 şair ve yazar Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Ticaret Meslek Lisesi’ne gelerek öğrencilere hem şiir ziyafeti verdi hem de onların meslekle ilgili sorularını cevapladı.

Fatsalı şair-yazar Hasan Gencay da program listesinde adı geçmemesine rağmen platforma davet edilerek bir şiirini öğrencilerle paylaştı.
Ordu Edebiyat Festival Danışmanı Mesut Şenol, düzenlenen etkinlikle ilgili 3 yıldır Ordu Edebiyat Festivali'nin danışmanlık görevini yürüttüğünü belirterek, “Bu festival programı kapsamında gerek Ordu’da gerek Ordu çevresindeki yerleşim yerlerinde ilköğretim okullarına ve liselere festivale gelen yerli yabancı yazar ve şairleri götürüyoruz. Buradaki amaç hem gelen şair ve yazarlarımızın öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle tanışması ama daha önemlisi öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin dünya edebiyatında, Türk edebiyatında yeri olan yerel, ulusal ve uluslar arası çaptaki yazarları, şairleri tanımaları. 3 yıldır bu etkinlik yapılıyor ve çok ilginç geçiyor” dedi.
Bolaman Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Murat Varıcı da programın sonun şair ve yazarlara okullarına geldikleri için teşekkür etti ve öğrencilerle birlikte etkinlikten büyük keyif aldıklarını söyledi .
