Eşinin Cinsel Organını Kestiği İddia Edilen Kadın Tutuklandı

Şişli'de kocasını kalbinden 4 kez bıçaklayarak öldürdükten sonra eşinin cinsel organını kestiği öne sürülen kadın tutuklandı

Şişli'de kocası Mustafa Başer'i kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle dün gözaltına alınan İsmigül Başer, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Adliyede soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından ifadesi alınan İsmigül Başer tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan İsmigül Başer, 38 yıllık evli olduğunu ve kocasının kendisini sürekli ters ilişki için zorladığını ifade etti.

Olay günü de kocasının ters ilişki için ısrar ettiğinde belirten Başer, ''Beynimden kendini ve eşini öldür diye bir ses geldi. Bu sesler çoğaldı. Bıçağı aldığımı hatırlıyorum, sesler bana bıçakla kendini öldür, onu da öldür diyordu. Bu tür sesler hastalandığımdan beri duyuyorum'' diye konuştu.

Eşini bıçaklayarak cinsel organını kestiğini, yerleri temizlediğini ancak kocasını giydirdiğini hatırlamadığını iddia eden İsmigül Başer, 10 yıl boyunca psikolojik tedavi gördüğünü, ilaç kullandığını ve bu tarz sesler duyduğunu söyledi.

Şüpheli Başer'in avukatı Kadir Kartal da müvekkilinin psikolojik tedavi gördüğünü hatırlatarak, ''Tutuklama kararı verilecekse TCK 32. Maddesi'nin değerlendirilmesi yönünde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevki sağlanarak tedavisinin yapılmasını talep ediyoruz'' dedi.

Mahkeme, şüpheli İsmigül Başer'in ''resmi nikahlı eşini öldürmek'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Muhabir: Enes Can - Murat Kaya

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA