Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Balta:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Türkiye’de 20 milyon konutun yaklaşık 6,5-7 milyonunun güvenli olmadığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Balta:
Bakan Yardımcısı Balta, Adnan Menderes Mahallesi’ndeki Yalova Çevre İl Müdürlüğü hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Balta, bakanlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Balta, “Türkiye’de 20 milyon konut stokumuz var. Bunun yaklaşık 6,5-7 milyonu güvenli değil. Deprem olmadan insanlarımızı sağlıklı ortamlarda yaşatmak için devlet olarak tedbir almamız lazım. Türkiye’de 500 bin konut yaparak çalıştığı kurumu ve ismini markalaştırmış, bu konuda uzman büyüklerimiz arasında Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar var. Onun öncülüğünde, önderliğinde Türkiye’de yaklaşık 6,5-7 milyon konut 20 yıl içerisinde yıkılıp sağlam, güvenli binalar yapılarak insanlarımızın hizmetine sunulacaktır" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduğunu dile getiren Balta, “Van depreminden sonra sayın Başbakanımızın ‘Siyasi hayatımıza mal olsa dahi bunları yapacağız’ sözleri, bizlere çok büyük destek vermesi, şevkimizi, heyecanımızı artırmaktadır. Sadece bizim bakanlığımızın yapacağı çalışmalarla başarıya ulaşılmaz. Toplumsal olarak sivil toplum kuruluşlarının özellikle il müdürlükleri, valiliklerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, mahalli idarecilerin ve en önemlisi vatandaşlarımızın buna sahip çıkması lazım” diye konuştu.

Balta ardından Yalova Valisi Esengül Civelek ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile birlikte hizmet binasının temeline ilk harcı koydu. Hizmet binasının 2 bin 640 metrekare arasa üzerinde, 3 katlı ve toplam 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacağı bildirildi.

2 milyon 47 bin TL bir bedele sahip olan binanın 24 Haziran 2013’e kadar bitirilmesi hedefleniyor .
Kaynak: İHA