Bm Genel Sekreteri Ban, Şam Yakınlarındaki Harasta'da Gerçekleştirilen İki Eş Zamanlı İntihar Saldırısını Kınadı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'nin başkenti Şam'da, 8 Ekim Pazartesi gecesi çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan eş güdümlü terör saldırısını kınadı.

BM Genel Sekreterliği basın sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, Suriye'deki şiddet sarmalının terör ve her türlü suç teşkil eden eylemler için müsait bir zemin oluşturduğu konusunda büyük endişe taşıdığı belirtildi.

Ban'ın, Şam'daki intihar saldırıları sonucu çok sayıda kişinin ölmesi ve yaralanması olayına ilişkin kaygılarını ifade ettiği bildirilen açıklamada, terör saldırılarının BM Genel Sekreteri tarafından kınandığı kaydedildi.

Ban'ın ayrıca, bombalama eyleminin gerçekleştirildiği yerdeki tutukluların akıbeti hakkında da endişeli olduğu aktarıldı.

Genel Sekreterin taraflara, güçlü bir siyasal geçiş ve diyalog yolunda ilerlemek için çağrıda bulunduğu da ifade edildi.

BM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, ''Şam'ın kuzeydoğu bölgesinde yer alan Harasta'da gerçekleştirilen iki eş zamanlı intihar saldırısı sonucu, Suriye Hava Kuvvetleri İstihbarat Kompleksi'nde onlarca kişi ölmüştür'' denildi. İntihar saldırganlarının birinin bölgeye içi patlayıcı dolu bir ambulansla geldiği bilgisinin de rapor edildiği bildirildi.

Muhabir: Mücahit Oktay

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA