Yangın ve Sivil Savunma Konulu Seminer Düzenlendi

Iğdır'da Deprem-Yangın ve Sivil Savunma konulu seminer düzenlendi.

Türkiye'nin 1. derece deprem bölgesi üzerinde olması sebebiyle deprem, yangın ve benzeri doğal afetler sonucu yaşanan kayıplar neticesinde meydana gelen zararların önlenebilmesi, önlenemeyenlerin minimuma indirilmesi konusunda yapılması gerekenler hakkında Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına Yangın-Deprem ve Sivil Savunma konulu seminer düzenlendi.

Iğdır İl Tarım Müdürlüğü konferans salonunda yapılan seminere Iğdır İl Afet ve Acil Kurtarma Müdürlüğü Ekip sorumlusu Yahya Karaduman katıldı.

Ülkemizde yaşanan ve yaşanması mümkün depremler ve yangınlar sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi veren Karaduman şunları kaydetti:

''Deprem yangın gibi durumlarda yaşanacak zararın en aza indirilmesi için yaralanma yada ölüm durumunda şahısların binadan uzaklaştırılması zarar görmemiş önemli evrak ve bilgilerin güvenilir bir yere teslim edilmesi, yangın yada deprem sırasında bina içerisinde bulunan görevlilerin kendi sağlık güvenliklerini üst düzeyde tutması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, afet durumunda meydana gelen hasar, yaralanma veya ölümlerden dolayı kendinizi suçlamamanız gerekmektedir. Yapılması gerekenleri doğru ve hızlı bir şekilde yapmaktır.''

Muhabir: İğdır

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA